Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konsten att välja – en utställning om studenters upplevelse av att söka till Lunds universitet

Pratbubbla med texten: "jag hade behövt gå en universitetsutbildningi om att välja till universitetet.

Under en dag, den 14 februari på Skissernas museum, anordnas en unik utställning för LU-medarbetare om blivande studenters upplevelse av att välja studier.

Här kommer du kunna ta del av olika studenters tankar och funderingar i processen att bestämma sig för att söka. Ta gärna chansen att delta i någon av de fyra guidade visningarna under dagen!

Hur går det egentligen till när blivande studenter söker till universitetet? Hur väljer de utbildning? Vad letar de efter för information? Är det svårt, roligt, spännande eller förtvivlat? Och hur kan vi som universitet göra upplevelsen bättre för dem vi finns till för?
 
När? 14 februari mellan klockan 11 – 18, guidad visning klockan 11:00, 12:30, 15:00 och 17:00
Var? Skissernas Museum, Birgit Rausings sal
För vem? Studierektorer, kommunikatörer, chefer, studievägledare, systemägare och andra LU-medarbetare som är intresserade av frågan. Utställningen är öppen och inträdet till Skissernas museum är gratis för medarbetare vid Lunds universitet. Kom och ta med dig dina kolleger!

Utbildningsnämnden har gett projektet ”Vision för utbildningsutbudet på webben” i uppdrag att ta fram en målbild för hur Lunds universitets utbildningsutbud ska presenteras på webben för att bättre möta besökarnas behov. I utställningen kan du ta del av inslag från en stor materialinsamling inom projektet – sammanlagt blev det 14 dagböcker, 440 dagboksinlägg och 13 timmars djupintervjuer med blivande studenter.

Läs mer: Konsten att välja – en utställning om studenternas upplevelse av att söka till Lunds universitet | Kalenderdelning