Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lathunden för webbtillgänglighet nu på engelska

Lunds universitets gemensamma lathund för webbtillgänglighet finns nu översatt till engelska, den nås via kortadressen staff.lu.se/web-accessibility.

Den svenska versionen av lathunden har också fått en ny kortadress, medarbetarwebben.lu.se/webbtillganglighet, i samband med att den nu har flyttat över från sin tidigare plats i Drupal-lathunden till Medarbetarwebben.

Lathunden för webbtillgänglighet innehåller praktiska tips om hur du skapar tillgängligt webbinnehåll, som gäller oavsett om du arbetar i Drupal, Typo-3 eller något annat webbpubliceringssystem.

- Vi har fått mycket positiv feedback på vår lathund för webbtillgänglighet, bland annat från kommunikatörer på fakulteterna, säger Kajsa Roubert, projektledare för det universitetsgemensamma projektet för webbtillgänglighet.

- Sedan i september då Lunds universitet omfattas fullt ut av den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service har vi sett en allt större efterfrågan på information om praktiskt arbete med webbtillgänglighet, till exempel hur man gör bilder, video och dokument tillgängliga för alla användare.

- Därför känns det väldigt bra att vi nu kan erbjuda informationen i vår lathund även på engelska till universitetets engelsktalande medarbetare, konstaterar Kajsa Roubert.

Gå till lathunden för webbtillgänglighet på Medarbetarwebben

Läs mer om LU:s projekt för webbtillgänglighet - projektblogg