Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunchvisning av utställningen Kom som du är! …och andra nyförvärv

Foto av en skultpru som föreställer en vit oformlig klump.
Installationsvy Kom som du är! ...och andra nyförvärv, Hans Arp Vogelburg. 1963–1969. Foto Emma Krantz Skissernas Museum.

Skissernas Museum presenterar i höstens stora utställning ett urval av de hundratals förvärv som gjorts till museets samling de senaste åren. Du som medarbetare bjuds in till en lunchvisning.

I utställningen visas modeller och skisser till ett femtiotal gestaltningar för skolor, parker, torg, parkeringshus, idrottsanläggningar, tunnelbanestationer och olika serviceinrättningar. Skisserna ger spännande inblickar i konstnärernas arbetsprocesser och hur idéer växer fram och tar form. Många av skisserna och modellerna är förarbeten till nyligen genomförda projekt, andra hör till äldre gestaltningar medan vissa idéer aldrig har realiserats. Här kan du fördjupa dig i Astrid Göranssons skisser till Kom som du är! (Riksplan, Stockholm, 2022), ta en närmare titt på Klara Kristalovas fullskalemodell till Sjöhäxan (Le Havre, 2022), Emma Kronvalls modell till Ensamräv (Karlstad, 2019), Jockum Nordströms modeller till Triumfbåge för halta (Stockholm, 2022) och känna förväntningar och energi i luften inför en fotbollsmatch genom Veronica Brovalls modeller till Battle Cry (Olympia, Helsingborg, 2017).

Nu välkomnar Skissernas Museum alla medarbetare vid Lunds universitet till en lunchvisning (ca 30 min) av utställningen.

Lunchvisningar (ca 30 minuter)
Tisdag 21 november kl. 12.00-12.30 på svenska
Onsdag 22 november kl. 12.00-12.30 på svenska
Torsdag 23 november kl. 12.00-12.30 på engelska

Tidigare i år mottog Skissernas Museum från den tyska stiftelsen Stiftung Arp e.V. en stor donation av gipser till konstnären Hans (Jean) Arps skulpturer. Donationen är ovärderlig för forskare och andra som vill fördjupa sin förståelse för Arps kreativa process och konstnärliga vision. Gipserna var en viktig och central del i Arps skapande och arbetsmetod. Arps modeller från donationen visas i utställningen Kom som du är! …och andra nyförvärv.

Varje år utökas Skissernas Museums samling med ett hundratal verk. Förvärven ska ge en representativ bild av vad som sker inom den offentliga konsten idag, men också fylla luckor från tidigare decennier.

Utställningen visas till och med 18 februari.

Läs mer om utställningen på museets webbplats: Kom som du är! – Skissernas Museum

Anmäl dig

Lunchvisning av utställningen Kom som du är!…och andra nyförvärv | Biljetter | Lund | Scen- & Bildkonst

Begränsat antal platser. Fri entré mot uppvisande av LU-kort. Visningen börjar på utsatt klockslag. Tänk på att komma i god tid så att du hinner checka in och hitta fram till rätt sal.

Kombinera gärna ditt besök med en lunch på museets restaurang På Skissernas. Vi rekommenderar att du bokar bord.