Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUplay avvecklas – ersätts av Studio!

Illustrativ bild. Mostphotos.

Videoplattformen LUplay (Kaltura) stängs ned för gott den 31 maj (förutom på Juridiska fakulteten). LUplay ersätts av Studio, som redan används av många på LU och som är helt integrerat i lärplattformen Canvas. Studio är tillgänglig för alla på LU, även för dig som inte använder Canvas.

Var hittar jag Studio?

Du loggar in på https://canvas.education.lu.se med ditt Lucat. Ikonen för Studio hittar du i den vänstra navigeringsmenyn. Studio är en lättanvänd videoplattform som gör det möjligt för dig att skapa och hantera video- och ljudfiler direkt i Canvas. Det är även enkelt att ladda upp, dela eller bädda in video på andra lärplattformar, webbplatser eller bloggar.

Tillgänglighet

Den stora fördelen med Studio är tillgänglighetsaspekten, som gör det lättare att  leva upp till webbtillgänglighetsdirektiven. Studio har en automatisk textningsfunktion som fungerar fint och levererar undertexter med 85% korrekthet.

Läs mer om Studio på Stöd för digital undervisning.

Flytta dina videor

Du som har videor på LUplay behöver flytta dessa till Studio! Instruktioner för hur du går tillväga finns i guiderna Ladda ned video från LUplay och Ladda upp video i Studio. Har du frågor efter att ha provat själv får du gärna höra av dig till digital [at] education [dot] lu [dot] se.