Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medicinska fakultetens schemaläggning går på export

En person sitter och tittar ner i en kalender.

Var ska jag infinna mig? Och när? Förut kunde studenterna ha upp till tio osynkade papperscheman att hålla reda på. Idag ligger allt i ett enda schema och notiser plingar in vid uppdateringar.

Schemaläggarna på Medicinska fakulteten har blivit fenor på schemaläggning och visar nu väg nationellt och internationellt.

Samordnare Adelé Månsson har bjudits in att berätta om Medicinska fakultetens metoder för schemaläggning för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, högskolor och universitet; Umeå, Göteborg, Karolinska och i Australien Monash och Melbourne.

Läs mer: Medfaks schemaläggning går på export | Intramed (lu.se)

Universitetsgemensamt schemaläggnings- och resursbokningssystem, SRS

På universitetet finns en gemensam förvaltning av ett schemaläggnings- och resursbokningssystem (SRS). Förutom att samarbeta kring IT-systemet TimeEdit, fungerar SRS även som forum för praktiska frågor mellan LU:s fakulteter. SRS har erbjudit stöd och rådgivning under resans gång.

– När vi jämför medicinska fakultetens scheman, med övriga scheman på andra fakulteter, är Medicinska fakultetens scheman mer arbetsintensiva och det är roligt att se att allt hårt arbete som Medicinska fakultetens schemaläggare lägger ner, ger ett så här bra resultat!, säger Emma Grönberg, systemförvaltare i SRS.