Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mer förebyggande arbete och effektivare hantering av disciplinärenden

Studenter studerar i ett gröntonat rum. Foto: Kennet Ruona.

Disciplinnämnden, där jag är ordförande och vicerektor Jimmie Kristensson är vice ordförande, har haft ett tufft arbetsschema det senaste året med många ärenden och täta möten.

Nu verkar det dock äntligen som om vi börjar komma i kapp och kan korta ned handläggnings- och väntetiderna för de anmälda studenterna.

Jag och Jimmie Kristensson har börjat blicka mer framåt och har i dagarna samlat disciplinnämndens alla ledamöter och våra jurister för att diskutera nämndens arbetsformer och utökade möjligheter till samverkan med nämnder, råd och andra grupperingar på universitetet.

Vi följer också med stor förväntan det projekt som precis påbörjats om förebyggande av disciplinförseelser. Projektet leds av Elin Bommenel, lärarsuppleant i disciplinnämnden. Projektet fokuserar mycket på stöd till lärare; från förebyggande arbete såsom informationsmaterial till studenter, utformande av examinationsuppgifter och kursplaner, till stöd i samband med upptäckt och anmälan vid fuskmisstanke.

Målet är att sänka antalet anmälningar och korta handläggningstiderna. Det pågår också parallellt ett nationellt arbete inom SUHF på samma tema som vi följer. Det är ett långsiktigt men viktigt arbete som väntar!

/ Lena Eskilsson, prorektor

Läs mer


Denna text är en del av LU-nytt 14-2022

Foto på Lena Eskilsson. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg.

Lena Eskilsson, prorektor

E-post: lena [dot] eskilsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (lena[dot]eskilsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 05

Prorektors sekreterare Wiveca Ericsson

E-post: wiveca [dot] ericsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (wiveca[dot]ericsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 03