Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nu finns 1,7 miljoner kronor till kompetenshöjande aktiviteter i Europa

Kvinna hänger ut från tågfönster.

Universitetet har fått ökade anslag i mobilitetsmedel för i år från Erasmus+ mobilitetsmedel. Vi har blivit tilldelade 144 400 euro (cirka 1,7 miljoner kronor) för kompetenshöjande aktiviteter. Det ingår även en begränsad summa medel för mobilitet till Storbritannien.

Pengarna ska användas för kompetensutveckling utomlands för alla medarbetare, särskilt T/A-personal. Om man jämför med 2022 är det en ökning med 42%.

Dessa pengar ger er LU-medarbetare mycket goda möjligheter att åka ut i Europa och lära av kollegor vid andra lärosäten eller organisation/företag inom EU/EEA. Mobilitetspengarna kan användas för alla typer av yrkeskategorier för att ta del av yrkesutvecklande aktiviteter. Dessutom främjas grönt resande genom ett extra resebidrag.

Andra utbytesprogram för T/A-personal

Foto på exteriören från Stellenbosch University.

Teknisk och administrativ personal kan delta i ett utbytesprogram med Stellenboschs universitet i Sydafrika. Du kan stå som värd för en kollega från Stellenbosch universitet i september, och jobbskugga vid Stellenbosch universitet i november. Syftet är att främja globalt engagemang och utveckling av arbetsprocesser och verktyg. Ansök senast 17 maj.

Jag hoppas att många av er använder dessa möjligheter och ansöker om anslag.

/ Susanne Kristensson

Läs mer

Viktor Öwall. Fotograf: Charlotte Carlberg-Bärg.

Susanne Kristensson, förvaltningschef

E-post
susanne [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (susanne[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 02

Förvaltningschefens sekreterare
Wiveca Ericsson
E-post: wiveca [dot] ericsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (wiveca[dot]ericsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 04