Ny möjlighet att söka medel för utveckling av uppdragsutbildningar

Tre högar med mynt med små gröna skott på

Missade du chansen i våras att söka medel för utveckling av en uppdragsutbildning på din institution, eller vill du göra ett nytt försök? Nu öppnar universitetet upp den eftertraktade utlysningen på nytt med start den 1 september.

För att ytterligare stödja verksamheter inom LU i uppbyggnaden av nya uppdragsutbildningar inleds nu en andra utlysning av strategiska medel. Ambitionen är att stimulera ökad samverkan med företag, myndigheter och organisationer kring deras behov av kompetensutveckling.

Intresset för utlysningen under våren var stort och en mängd ansökningar kom in från fem olika fakulteter. I slutet av juni tog utbildningsnämnden beslut om att bevilja medel till följande tre ansökningar.

• Miljöforensik – att upptäcka, spåra och åtgärda komplexa miljöföroreningar (Centre for Environmental and Climate Research, Naturvetenskapliga fakulteten).
  • Processriskanalys för industrin (Institutionen för kemiteknik, LTH).
  • Master in Public Management (Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan).

Ansökningarna utmärkte sig särskilt genom tydliga identifierade behov från omvärlden, väldefinierade målgrupper och hög tillämpning för yrkesverksamma. Nu inleds utvecklingsfasen och tillsammans med avdelningen för uppdragsutbildning kommer en affärs- och uppdragsutbildningsplan att tas fram och genomföras per koncept.

–    Vi ser mycket fram emot att utveckla kursen tillsammans med LUCE. Det stärker vår pågående satsning på uppdragsutbildning, säger Martijn van Praagh, den lärare på CEC som står bakom ansökan inom Miljöforensik.

I den nya utlysningen, som är öppen mellan den 1 september och 15 oktober, har utskottet för uppdragsutbildning beslutat att revidera sökbart belopp till ett fast belopp på 150 000 kr per förslag. Mer information finner du via länken nedan.

Ansökningsformulär och all praktisk information om utlysningen.