Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny resebyrå har ökat antalet tjänsteresor med tåg i Europa

Tåg som kör genom landskap. Foto.

I juni 2023 slöt Lunds universitet ett avtal med Danmarks största tågresebyrå ”Togrejse" för bokning av tågresor till övriga Europa. Nu visar det sig att intresset för att boka tågresor till utlandet blev större än förväntat och därför kommer en ny upphandling att göras under 2024.

Tågresandet till utlandet fick ett uppsving tack vare det nya avtalet med Danmarks största tågresebyrå, Togrejse. Under det första halvåret 2023 med den nya tågresebyrån köpte universitets medarbetare drygt femtio Interrail-kort och cirka fyra hundra tågbiljetter till destinationer i framför allt Tyskland, Danmark och Frankrike. Men även till andra europeiska länder så långt iväg som Italien, Spanien och Portugal bokades tjänsteresor med tåg. Genom att välja tåg i stället för flyg minskas klimatavtrycket rejält. 

I och med det stora intresset för att boka tågresor i Europa behöver sektionen Ekonomi förnya upphandlingen av en specialiserad resebyrå för tågresor i Europa under 2024. Tågresor inom Sverige, liksom tågtransfer i samband med flygresor, bokas även fortsättningsvis hos vår ordinarie resebyrå, BCD. 

Om du vill delta i referensgruppen för upphandlingen eller om du har synpunkter eller idéer är du välkommen att höra av dig till: maria [dot] plaschke [at] eken [dot] lu [dot] se