Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny utlysning av medel för utveckling av uppdragsutbildningar

Kaffekopp på ett bord med en hand som antecknar.

Har du en idé om en ny uppdragsutbildning som Lunds universitet skulle kunna erbjuda? Mellan den 1 mars - 15 april finns åter chansen att söka medel för utveckling av nya utbildningar för yrkesverksamma. Det gäller även dig som sökt tidigare, men inte beviljats medel.

Utlysningen, som nu öppnar upp för tredje gången, matchar den pågående satsningen på att stärka och utveckla samverkan med företag, myndigheter och organisationer kring deras behov av kompetensutveckling.

Totalt delas upp till 150 000 kr ut per beviljat koncept, detta under en period på sex månader. De tre förslag som väljs ut kommer gemensamt att bjudas in till ett informations- och uppstartsmöte med affärsutvecklare på avdelningen för uppdragsutbildning.

Avgörande för relevansen hos bidragen är att vi hittar en balans mellan universitetets kompetensområden och kundernas behov, säger Lars Palm, chef på avdelningen för uppdragsutbildning.

Intresset för utvecklingsmedel har hittills varit mycket stort och i föregående ansökningsomgång var sju fakulteter representerade bland ansökningarna.

 – Vi hoppas naturligtvis på att samtliga fakulteter ska vara representerade den här gången och att minst lika många ansökningar kommer in som sist. Det är otroligt spännande att ta del av alla nyutvecklade idéer och vi funderar på kompletterande sätt att finansiera utvecklingsinsatser på, säger Lars Palm.

Ansökningsformulär och all praktisk information om utlysningen

Läs mer om uppdragsutbildning vid LU

Lunds universitets uppdragsutbildningar vänder sig till yrkesverksamma inom företag, myndigheter och organisationer och ges i både Sverige och resten av världen. De koordineras genom avdelningen för uppdragsutbildning (LUCE), som är en del av sektionen Forskning, Samverkan & Innovation (FSI). 

För frågor kring utlysningen

Lars Palm, chef för avdelningen för uppdragsutbildning lars [dot] palm [at] education [dot] lu [dot] se

Maria Flores, gruppchef på avdelningen för uppdragsutbildning maria [dot] flores [at] education [dot] lu [dot] se