Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya enheter för e-infrastruktur respektive undervisningsstöd är nu på plats*

Viktor Öwall. Fotograf: Charlotte Carlberg-Bärg.

Sedan 1 januari har universitetet två nya verksamheter på plats inom förvaltningen: Enheten för e-infrastruktur och Enheten för undervisningsstöd.

Enheten för e-infrastruktur ska ge stöd och support i frågor om e-infrastruktur och forskningsdata. De ska även erbjuda utbildning kring arbetssätt och användande av stöd. Enheten är ett resultat av de behov som framkom i e-infrastrukturutredningen som genomfördes förra året. I utredningen kom det fram att ett centralt stöd i vissa frågor kopplade till e-infrastruktur efterfrågades. Enheten är ännu inte bemannad och den första steget nu är att rekrytera en föreståndare.

Enheten för undervisningsstöd kommer att erbjuda stöd, support och utbildning. Enheten ska vara ett stöd för de som undervisar och erbjuda utbildning kring arbetssätt och pedagogik. Enheten är en vidareutveckling av projektet om Digitala lärmiljöer och erbjuder stöd i den digitala undervisningen. Enheten kommer delvis att bemannas från projektet Digitala lärmiljöer, men även här ska en föreståndare rekryteras.

Båda dessa enheter är ett svar på verksamhetens behov.

/ Susanne Kristensson


Denna text är publicerad i LU-nytt 1 - 2022

Susanne Kristensson, förvaltningschef

Mejl:
susanne [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (susanne[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 02

Förvaltningschefens sekreterare Johanna Albihn
Mejl: johanna [dot] albihn [at] rektor [dot] lu [dot] se (johanna[dot]albihn[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 04