Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya möjligheter att söka anslag för samverkans initiativ

Illsutrativ bild med händer som håller kuggar.

Nu är ansökan för medel för Tematiska samverkansinitiativ (TSI) öppnad. De tematiska samverkansinitiativen syftar till att stödja arbete med lösningar inom områden där Lunds universitet har etablerad forskning som kan bidra till framtida genombrott.

Nytt för årets utlysning, är att utöver fokus på skärningsytan forskning och samverkan, så välkomnas även ansökningar som inkluderar utbildning i någon form. Det behöver inte vara program utan det går minst lika bra med kortare kurser eller moduler mer inriktade på livslångt lärande.

Den 1 juni hölls ett informationsmöte och intresset var stort inför denna ansökningsomgång. Det är många som ger uttryck för att kombinationen forskning, utbildning och samverkan leder till nya utvecklingsmöjligheter.

Satsningar på så kallade ”kompletta miljöer” är spännande och med all den kompetens som finns vid universitetet så ser jag fram emot att ta del av ansökningarna!

Tematiska samverkansinitiativ är en unik satsning vid Lunds universitet, där det öppnas för möjligheten att arbeta med ’co-creation’ av ny kunskap. Kraven är att det är forskare/lärare vid universitetet från minst tre fakulteter och minst en extern samverkansaktör som tillsammans söker om medel.

I denna omgång öppnas för upp till fyra tematiska samverkansinitiativ, som om medel beviljas, tilldelas 1 miljon kronor per år över tre år med start den 1 januari 2023. Deadline för ansökningar är den 23 september.

Välkommen att söka!

/Kristina Eneroth

Läs merDenna text är en del av LU-nytt 11 - 2022