Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Odeum bjuder in till vårens evenemangsserie fylld av konserter, gästspel och samtal om musik!

Foto på Jan Lundgren och Nils Landdgren Foto: Steven Haberland / Sprickad jordyta: Unsplash

Temat för våren är ”naturskildringar” där Odeum inte minst vill lyfta fram de pågående klimatförändringarna och vad dessa för med sig för skapande musiker och tonsättare.

Några av de svenska tonsättare som skrivit musik med kopplingar till förändringar i vårt klimat är prof. Karin Rehnqvist och Benjamin Staern som vi träffar tillsammans med professor Sverker Sörlin i slutet av april vid vårens Thursday Talks med programtiteln ”Att komponera antropocen”.

Med naturskildringar som ingång blir det också konsert med Vivaldis Le Quattro Stagioni och en elektroakustisk konsert i Universitetsaulan, Listening to nature, där ljudstudier tar med oss på en imaginär resa ut i naturen. En särskilt spännande konsert är Messiaen och fåglarna – Catalogue d’oiseaux, där lyssnaren har möjlighet att lyssna till Olivier Messiaens sällan framföra ”fågelkatalog” med pianomusik.

Förutom evenemang som kretsar kring natur och klimat bjuder Odeum även på flera gästspel i Universitetsaulan: En rik blandning med musik från mellanöstern (Sada Trio & Mazguf Ensemble, 3 februari), tango (Trio Azul & Grand Tango, 7 april) och jazz på absoluta toppnivån (Landgren & Lundgren, 3 mars)!

Läs mer: