Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Översyn av förvaltningen ska ge ett ännu bättre och ändamålsenligt stöd

Bild på gatlykta framför universitetshuset.

Efter över tio år med samma organisation är det dags för en översyn av gemensamma förvaltningens organisation och även arbetsformer. För att vara en värdeskapande och nyttostyrd stödverksamhet som bidrar till vidareutveckling av kärnverksamheten som den plattformen för strategiarbete anger, behöver vi ha bra förutsättningar för att hantera vår föränderliga omvärld.

Idag har vi utmaningar med att hantera det snabba inflödet av frågor som oftast går på tvärs över organisationsgränserna. Det kommer aldrig att finnas en organisation som löser alla sådana frågor, men vi kan få en organisation som är bättre rustad än vad vi är idag. Organisationsöversynen kommer att pågå fram till juni då utredaren ska överlämna ett förslag till organisationsförändring. I arbetet kommer såväl företrädare för ”brukare” av vårt stöd samt vi ger stödet att höras.

Förlaget som läggs ska vara kostnadsneutralt, dvs det ligger inget ekonomiskt besparingskrav i detta.

Tanken är att vi ska kunna arbeta smartare och genom att bättre använda våra befintliga resurser kan vi ge ett ännu bättre och ändamålsenligt stöd. Arbetet leds av biträdande förvaltningschef Karin Ekborg-Persson som till sin hjälp har stöd från diverse olika kompetenser och experter. En internationell utblick i utredningen är väsentligt för att vi ska få en modern, stabil organisation som på bästa sätt kan stötta ett globalt universitet i världsklass.

/ Susanne Kristensson

Läs mer

Nu påbörjas en översyn av gemensamma förvaltningen


Denna text är en del av LU-nytt nr 5-2023

Viktor Öwall. Fotograf: Charlotte Carlberg-Bärg.

Susanne Kristensson, förvaltningschef

E-post
susanne [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (susanne[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 02

Förvaltningschefens sekreterare
Wiveca Ericsson
E-post: wiveca [dot] ericsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (wiveca[dot]ericsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 04