Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Scholars at Risk – ett viktigt och aktuellt nätverk

Siluetter av personer som går i en övergång. Foto: Charlotte Carlberg Bärg.

Med anledning av utvecklingen i Afghanistan vill jag slå ett slag för vårt engagemang i nätverket Scholars at Risk. Universitetsledningen har ställt sig positiv till att ta emot en inkommande forskare från Afghanistan.

Scholars at Risk är ett internationellt nätverk med mer än 500 lärosäten i 42 länder som arbetar för att främja akademisk frihet och stödja riskutsatta akademiker genom att bland annat ordna fristäder vid medlemslärosäten. Universitetet har varit medlemmar sedan 2014 och har hittills tagit emot två riskutsatta forskare.

Universitetsledningen har ställt sig positiv till att ta emot en inkommande forskare från Afghanistan. Även om vi inte vet om eller när någon kommer så vill jag redan nu rikta ett stort och uppriktigt tack till de som hittills visat intresse av att stå som värd. Jag vill också passa på att särskilt tacka Pär Svensson och den arbetsgrupp som finns på sektionen Externa relationer för ett fint och viktigt arbete.

/Jimmie Kristensson

Läs mer:

Infomation om Scholars at Risk på Medarbetarwebben.


Denna text är publicerad i LU-nytt nr 2 - 2021

Foto på Jimmie Krsitensson.

Jimmie Kristensson, vicerektor

E-post:
jimmie [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (jimmie[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046- 222 19 74

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046-222 38 95