Sista påminnelse! LU play stängs ned den 31 maj!

Illustrativ bild. Mostphotos.

Videoplattformen LU play (Kaltura) stängs den 31 maj för alla förutom Juridiska fakulteten. Du som har videor i LU play behöver föra över dem till Studio snarast! Material som ligger kvar på LU play efter den 31 maj kommer att raderas.

Här är guider för hur du laddar ner video från LU play och hur du sedan laddar upp dem till Studio. Har du eller planerar du spela in nya videor? Lägg upp dem i Studio. Undvik att använda LU play, använd Studio från och med nu. Har du frågor efter att ha provat själv får du gärna höra av dig till digital [at] education [dot] lu [dot] se .

Var hittar jag Studio?

Studio är videoplattformen som är integrerat i Canvas, men öppen för alla med ett Lucat-ID. Du loggar in på https://canvas.education.lu.se med ditt Lucat. Ikonen för Studio hittar du i den vänstra navigeringsmenyn. Studio är en lättanvänd videoplattform som gör det möjligt för dig att skapa och hantera video- och ljudfiler direkt i Canvas. Det är även enkelt att ladda upp, dela, eller bädda in video på andra lärplattformar, webbplatser eller bloggar.

Tillgänglighet

Den stora fördelen med Studio är tillgänglighetsaspekten; Studio har en automatisk textningsfunktion som fungerar fint och levererar undertexter med 85% korrekthet.

Mer information om Studio hittar du på den universitetsgemensamma webben om Stöd för digital undervisning och i denna självstudiekurs i Canvas.