Sök medel för forskningsinfrastruktur

Två händer som monterar sladdar i en apparatur.

Varje år utlyses universitetsgemensamma medel för forskningsinfrastruktur. Minimalt kan 250 000 kr/år sökas och maximalt 10 miljoner kronor. Infrastrukturen kan som längst beviljas stöd under 5 år.

Beslutade projektmedel ska täcka såväl direkta som indirekta kostnader. Utbetalning av beviljade medel sker tidigast i januari 2023.

Fokus ligger på tvärvetenskapliga forskningsmiljöer med strategisk betydelse för universitetet. Om de har en förankring i flera fakulteter är det en fördel.

Den forskningsinfrastruktur som kan komma ifråga för central finansiering är i första hand kvalificerade instrument, elektroniska arkiv/databaser, servicepersonal eller stöd till användare för långsiktigt användande, underhåll och utveckling av infrastrukturen.

Om en forskningsinfrastruktur söker och beviljas finansiering från olika källor inom universitetet (från institutions-, fakultets eller universitetsgemensam nivå eller annan källa) ska det ske transparent och, om möjligt, i samordning.
Utlysning av universitetsgemensam infrastrukturfinansiering sker en gång årligen.

Beslut om tilldelning tas av rektor efter beredning i forskningsnämnden och dess arbetsgrupp för forskningsinfrastruktur.

Kriterier finns specificerade i Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet (Dnr STYR 2021/2717). Den finansierade infrastrukturen ska stödja och möjliggöra forskning av mycket hög vetenskaplig kvalitet.

Eventuella frågor besvaras av Johanna Mellgren på: johanna [dot] mellgren [at] fs [dot] lu [dot] se

Ansökan skickas till ansokan [at] fs [dot] lu [dot] se. Skriv "Infrastruktur" i ämnesraden.

Sista dag för ansökan: 1 mars 2022, klockan 9.00.