Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stipendieprogrammet Minor Field Studies läggs ner

MFS-student i Dar es Salaam, Tanzania.

Minor Field Studies-stipendieprogrammet (MFS) har funnits i 54 år. Sista chansen att ta del av programmet är till våren 2023.

I slutet av maj 2022 drog Sida in fortsatt finansiering för Minor Field Studies (MFS), Linnaeus-Palme och Praktikantprogrammet. Sida kan inte längre finansiera programmet då det inte möter de kriterier som är uppsatta för biståndsmedel.  Klassificeringen av biståndsmedel utgår från kriterier satta av OECD:s Development Assistance Committee, biståndskommittén "DAC". Sida ser över möjligheterna att driva delar av verksamheten vidare med en anpassning utifrån DAC:s kriterier. I dagsläget finns det inget besked om hur det kommer se ut i framtiden.

Sidas utbetalningar för 2022 begränsas med 6,9 miljarder kronor (19 april)

Resterande MFS-medel utlyses inför vårterminen 2023

Vid två tillfällen kommer resterande MFS-stipendiemedel att utlysas för studenter. Marknadsför gärna möjligheten lite extra i höst via era kanaler, så att vi säkert gör av med tillgängliga MFS-stipendiemedel.

MFS-ansökningsperioder för fältstudier våren 2023

5–25 oktober 2022
15–30 januari 2023

Fakta om Minor Field Studies-stipendieprogrammet (MFS)

MFS-stipendiet ger universitetets studenter möjlighet att genomföra fältstudier i ett utvecklingsland under åtta veckor i syfte att samla material till en uppsats på kandidat-, magister- och masternivå.

Läs mer: Minor Field Studies | Lunds universitet.