Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetet flaggar för IDAHOT-dagen den 17 maj

Bils på universitetshuset med regnbågsflaggor.

Den 17 maj hissar universitetet med regnbågsflaggan på flertalet byggnader runt om på universitet.

Flaggningen görs för att uppmärksamma IDAHOT, (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia) och det våld och den diskriminering som HBTQIA-personer utsätts för världen över. HBTQIA-nätverket för anställda vid Lunds universitet står bakom arrangemanget.

Läs mer på HBTQIA-nätverkets webbplats

Flaggdagen är också ett bra tillfälle att sätta ljuset på jämställdhets- och likabehandlingsarbetet vid Lunds universitet i ett bredare perspektiv. Rådet för jämställdhet och lika villkor (tidigare rådet för jämställdhet och likabehandling) har fått ett tydligare ledningsmandat och större möjligheter att driva strategiska frågor.

Läs rektorns blogginlägg "Ljus på jämställdhet och likabehandling"