Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetets campus växer och utvecklas

 Foto taget på Forum Medicum från Fysicum 210901.

Vi håller i rask takt på att utveckla så stora delar av campus att hela universitetet kommer att påverkas. Detta gäller inte bara vårt campus i Lund, utan också i Malmö, Helsingborg och Ljungbyhed.

Det är imponerande att se hur Forum Medicum reser sig som en svamp efter regn. Detta stora projekt är bara ett av många spännande byggnadsprojekt som planeras eller håller på att förverkligas.
 
Det är inte bara nya lokaler som byggs utan även våra utomhusområden kommer att utvecklas. Målet är att ska skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för undervisning, forskning och samverkan. Vi vill också utveckla ett campus som möjliggör bra digitalisering, men som också skapar möten såväl i professionellt som i socialt syfte för medarbetare och studenter.

I slutändan måste vi också tänka på pengar: hur mycket ska vi betala i hyror och hur många lärare och annan personal ska vi anställa?

För att vi ska kunna få en bra bild av helheten, dela kunskap och lära oss av varandra beslutade rektor den 9 september att inrätta ett campusutvecklingsråd och ett campusutvecklingskontor. Deras första stora uppgift kommer att vara att, i samarbete med viktiga externa samarbetspartners, ta fram en ny campusutvecklingsplan för hela Lunds universitet. Den nuvarande är från 2012.

Campusutvecklingsrådet kommer att ha representanter från samtliga fakulteter och även studentrepresentanter. Dessutom kommer prorektor Lena Eskilsson, förvaltningschefen Susanne Kristensson och byggnadschefen Åsa Bergenudd att vara medlemmar och jag kommer att fungera som ordförande. Eftersom campusutvecklingen berör oss alla kommer det att finnas möjligheter för alla att vara med och framföra synpunkter på hur vi ska göra Lunds universitets framtida campus så bra som möjligt.

Jag vill avsluta med att påminna om att Naturvetenskapliga fakulteten och LTH har inrättat ett gemensamt projektkontor för Science Village på IKDC, dit alla är välkomna.

Håll er uppdaterade om vad som händer med Lunds universitets Science Village-etablering.

/ Per Mickwitz

Läs mer:


Foto på Per Mickwitz. Fotograf: Charlotte Carlberg-Bärg.

Vicerektor Per Mickwitz

E-post:  per [dot] mickwitz [at] rektor [dot] lu [dot] se (per[dot]mickwitz[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046- 222 38 80

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 38 95