Uppdaterade startsidor och stödwebbplats om digital examination

Skrämdump av studentsidan student.lu.se

Nya versioner av sidorna för nuvarande studenter på lu.se respektive lunduniversity.lu.se har publicerats. Det är i samband med lanseringen av en webbplats med information om digital examination (campusonline.lu.se ) som startsidorna för nuvarande studenter har setts över som helhet.

På sidorna om digital examination kan studenter läsa om bland annat verktyg som används vid digitala tentor, stöd som finns att få, och om vad som gäller juridiskt.

Den webbadress som tidigare har lett till studentportalen, student.lu.se, pekas om till den svenska sidan för studenter på lu.se, där man fortsättningsvis kommer att kunna hitta länkar till inloggning i LADOK och annat material från Studentportalens startsida.

Materialet för internationella studenter som funnits i Studentportalen tas om hand på lunduniversity.lu.se:s sidor för Current students.

Stöd för lärare när det gäller digital undervisning och examination

Webbplatsen www.education.lu.se har också uppdaterats med temasidor kring digital examination. Där kan du läsa artiklar från lärare som berättar hur de har gjort och få guider som du kan följa. Det finns checklistor till lärare så att de inte missar något när de informerar sina studenter. Pedagogiska utvecklare ger råd och tips och det finns information om hur lärare kan stötta de studenter som kräver lite extra stöd. De juridiska sidorna om personuppgiftsbehandling vid digital undervisning och examination har också uppdaterats.