Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webbinarium där e-infrastrukturutredningens rapport presenteras

Illustrativ bild på en blomma.

Efter ett halvårs intensivt och spännande arbete är nu Lunds universitets e-infrastrukturutredning klar!

De får sällskap av tidigare vicerektor för forskning och infrastruktur Stacey Ristinmaa Sörensen som ger oss en bakgrund, samt nuvarande vicerektorerna Per Mickwitz (forskning) och Viktor Öwall (infrastruktur), som hjälper oss att blicka framåt.

Forskning blir alltmer beroende av digitala verktyg för att bland annat dela, analysera och lagra forskningsdata. I den rapport som nu presenteras finns förslag till hur behoven inom universitetet kan tillgodoses med hjälp av en gemensam plattform som skapas utifrån forskningsvillkor.

Följande behov av stöd har framkommit:

  • Ge kvalificerat forskningsnära expertstöd 
  • Utveckling av IT-tjänster till forskningsprojekt, samt förvaltning av dessa lösningar 
  • Ta fram och förvalta LU-gemensamma forskningsnära IT-tjänster 
  • Högpresterande beräkningar och stöd till att använda dessa tjänster 
  • Koordinering av mjukvarusupport 

Välkomna till ett öppet webbinarium den 26 maj kl 10-12, där resultaten från utredningen presenteras av utredarna Andreas Jonasson och Karolina Lindh.

Läs mer om webbinariet på Medarbetarwebben.