dec
Forskare i sociala medier delar med sig av erfarenheter och tips

Välkommen till en digital träff där lundaforskare som är aktiva i en eller flera sociala kanaler delar med sig av insikter och tips med uppföljande diskussion och frågestund.
Sociala medier är för flera forskare en möjlighet att interagera med omvärlden, från branschkollegor och andra experter till politiker, journalister och beslutsfattare. Men tillvägagångssätt och vinsten med närvaron varierar. På denna digitala lunchträff delar lundaforskare med sig av sina insikter och erfarenheter från främst Twitter och LinkedIn.
Arrangör är sektionen kommunikation.
Datum och tid
- 23 november (på engelska) – se mer information på Staff Pages
- 14 december (på svenska)
Klockan 12:00–13:00.
För vem?
Främst för forskare och doktorander, oavsett om du funderar på att börja, redan är aktiv eller sköter ett konto med vänsterhanden. Övriga medarbetare är också välkomna att delta.
Var och hur?
Via Teams. Länk skickas ut i samband med kalenderinbjudan.
Anmälan
Anmäl dig till anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
Ange vilket datum du vill delta, 23 november (på engelska) eller 14 december (på svenska).
Talare 14 december
Louise Bringselius forskar på tillit, styrning och ledarskap vid Ekonomihögskolan. Hon är både aktiv på Linkedin och Twitter och använder kanalerna på lite olika sätt och till olika målgrupper. Tack vare sociala medier uppnår hon större genomslag med sin forskning, anser hon.
Nils Gustafsson forskar om politik i sociala medier och använder en lång rad plattformar men känner sig mest bekväm på Twitter där han har funnits sedan 2008. Han använder Twitter för omvärldsbevakning och för att prata om sin forskning, men också för att småprata med en samling "mutuals" som i stor utsträckning har visat sig bestå av svenska politiker, journalister, opinionsbildare och forskare.
Björn Lundberg är historiker vars inlägg på Twitter fått stor spridning de senaste två åren. Han använder plattformen för att dela forskningsrön och för att ge historiska perspektiv på aktuella frågor i samhällsdebatten. Twitter ger en unik möjlighet att nå ut till journalister, makthavare och allmänhet – men det kan krävas lite träning för att navigera rätt, menar Lundberg.
Relaterad information
Pufendorfinstitutet anordnar ett öppet samtal om hur forskare kan kommunicera sin forskning och delta i det offentliga samtalet. Samtalet sker i form av en after work, torsdagen den 24 november på Pufendorfinstitutet i Lund:
Om evenemanget
Plats:
Teams (länk skickas ut med inbjudan)
Kontakt:
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se