Capacity through Culture 11 maj 2020 - Save the date

Photo from last meeting up
Symposium
– Object Based Learning som ett verktyg i undervisningen. LUNDS UNIVERSITETS KULTUR- OCH MUSEIVERKSAMHETER (LUKOM) inbjuder till en konferens om Object Based Learning – ett kreativt sätt att använda samlingar i undervisningen.

Det är vår övertygelse att kulturverksamheter – museer och samlingar – tillför värde till ett universitet.

Kulturverksamheterna ska vara en strategisk resurs för universitetet avseende utbildning och forskning liksom för kontakter och rekrytering ur ett nationellt och internationellt perspektiv.

Därför välkomnas kollegor vid Lunds universitet att inspireras av talare från andra lärosäten och tillsammans med oss föra ett fördjupat samtal om hur samlingar kan användas i undervisningen inom konceptet Object Based Learning den 11 maj 2020.

Konferensen gästas av forskare och lärare från University College London (UCL), University of Oxford och Uppsala universitet som ägnat sig åt att studera och utveckla metoder för OBL. De kommer dela med sig av sina observationer kring fördelarna med användningen av samlingar inte bara i musei- och galleriutbildning, utan som en metod för inlärning vid olika typer av universitetsprogram.

En av de inbjudna talarna, Dr Helen Chatterjee, har tillsammans med sina kollegor vid UCL utvecklat ett forskningsprogram om hur museisamlingar kan förbättra lärandet för studenter och forskarstuderande. Chatterjee’s forskning visar hur museisamlingar kan förbättra lär-upplevelsen för studenter och forskarstuderande och är starkt kopplad till pedagogik för erfarenhetsinlärning, där praktiska moment berikar den pedagogiska erfarenheten, förbättrar minnesförmågan och underlättar abstrakt begreppsuppfattning.

Vidare har Chatterjee tillsammans med kollegor från universitet och museer i Storbritannien, USA, Europa och Asien nyligen publicerat en bok med titeln Object-Based Learning in Higher Education (Ashgate, 2015). Här presenteras den första omfattande studien av OBL som pedagogik för högre utbildning.

Tid:
2020-05-11 13:30 till 17:45