Framtidsveckan vid Lunds universitet 14-20 oktober 2019

Genrebild för Framtidsveckan
Övrigt
Vilka blir morgondagens stormakter? Eller tar robotarna över? Hur länge kommer vi att arbeta – och på vilka villkor? Vad äter vi i framtiden? Och vad innebär det egentligen att ”ställa om”? Det är några av de frågor som Lunds universitets forskare ställer under universitetets Framtidsvecka.

Under temat Omställningar – Vilka måste vi göra? Vilka vill vi göra? Och vilka vill vi helst slippa? lyfter universitetet angelägna och avgörande frågor under en vecka i oktober. Genom föreläsningar, debatter, rundabordssamtal, konst och kultur bjuder forskarna in till diskussion om de stora framtidsfrågorna. Programmet bjuder även på en föreställning om hur vi fattar beslut under osäkerhet, föredrag om framtidens lärande, morgondagens stormakter, artificiell intelligens (AI), samt rundvandring i Botan på temat hållbar mat. Campus Helsingborg anordnar det populära Helsingborg Live kring veckans tema och Vattenhallen lockar barn och ungdomar att fundera kring omställningar och framtidsfrågor. Veckan rundas av med ett evenemang där du har möjlighet att ställa framtidsfrågor till vår forskarpanel.

För mer information, besök lu.se/framtidsveckan. Programmet uppdateras kontinuerligt och respektive programpunkt kommer att få en egen händelse här i kalendariet.

Tid:
2019-10-14 12:00 till 2019-10-20 17:00