INSTÄLLT! Brown Bag Lunches: bildretoriker Lisa Källström

Brown Bag Lunches Lisa Källström
Övrigt
****OBS INSTÄLLT!**** Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi varannan vecka fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Denna tisdag är bildretoriker Lisa Källström vår gäst.

Vad är egentligen en skiss? Lisa Källström, doktorand i retorik vid Lunds Universitet, reflekterar runt två olika tolkningar av ordet skiss, dels som ett förarbete till en mer utarbetad bild (ett projekt) och dels som en iscensättning (en process). Utgångspunkten är skisser tecknade av Ingrid Vang Nyman till den första Pippi-boken.

I sin avhandling Pippi mellan världar diskuterar Lisa Källström hur barnbokskaraktären har illustrerats i världen. Hon är en av nordens få bildretoriker och tilldelades 2019 Det stora Solkatten-stipendiet i Astrid Lindgrens minne för sitt arbete.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi varannan vecka fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund. Du bjuds på en vegetarisk lunch i en klassisk brown bag och en inspirerande stund av tankeväckande samtal. Kort och gott!

NYHET: Nu kan du förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

- Samtalet är på svenska, är cirka 30 minuter långt och leds av Paola Pellettieri.
- Biljettförsäljningen öppnar klockan 11:00. Inget förköp, först till kvarn.
- Insläpp: 12:00. Samtalet startar: 12:15.
- Entré: 65 kronor. Vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.

Varmt välkommen!

Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang.

➤ Brown Bag Lunches finns som podcast och läggs upp tisdagen efter samtalet där poddar finns. Sök efter "Skissernas Museum".

Tid:
2020-04-21 12:00 till 12:45