Sensing Nature from Within - konstutställning och seminarier på Moderna Museet Malmö

Bild på performance vid Moderna Museet Malmös konstutställning
MONSTRA - performance av Elisabete Finger & Manuela Eichner. Foto: Debby Gram
Utställning
Forskarskolan Agenda 2030 samarrangerar utställningen Sensing Nature from Within med Moderna Museet Malmö.

Projektet och samarbetet har fokus på människans relation till naturen och består av en internationell konstutställning kombinerad med ett tvärvetenskapligt program av föreläsningar, samtal och performance. Den seminarieserie som är en del av programmet har utarbetats i samarbete med Forskarskolan Agenda 2030 vid Lunds universitet.

Välkommen till konstutställningen och de fyra seminarierna, som alla hålls på Moderna Museet Malmö:

Om samhörigheten mellan människa och berg

21 november 2019 kl. 16-18, följt av after work i museets café
Jonna Bornemark, professor i filosofi och uppmärksammad författare, möter konstnären Hanna Ljungh som utforskar relationen mellan den mänskliga kroppen och materian. Ekologen Pella Larsdotter Thiel leder samtalet om mänsklighetens avskärmande från och närmande mot naturen.
Samtalet hålls på svenska.
Mer information om seminariet på Moderna Museets hemsida.

Kan naturen ha rättigheter? - Should Nature be Granted Legal Rights?

16 januari 2020 kl. 16-18, följt av after work i museets café
Anders Ögren - docent i ekonomisk historia vid Lunds universitet, David Harnesk - universitetslektor vid LUCSUS - Lunds universitets centrum för studier av uthållig samhällsutveckling samt konstnären Ursula Biemann samtalar med ekologen Pella Larsdotter Thiel om naturens rättigheter och om exempel där rättsliga instanser har erkänt naturen som juridiskt subjekt.
Samtalet hålls delvis på svenska, delvis på engelska.
Mer information om seminariet på Moderna Museets hemsida.

Lyssna till träden och tala med blommorna - Listen to the Trees and Talk with the Flowers

27 februari 2020 kl. 15-18, följt av after work i museets café.
Tobias Linné - forskare inom kritiska djurstudier samt universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet, Anna-Karin Borg-Karlson - professor emerita vid avdelningen för kemi, KTH samt konstnären Christine Ödlund samtalar med hållbarhetsforskaren vid Lunds universitet, Diego Galafassi, om vår kommunikation med och relation till andra levande arter.
Samtalet hålls på engelska.
Mer information om seminariet på Moderna Museets hemsida.

Inre omställning för en hållbar värld - Inner Transformation for a Sustainable World

6 mars 2020, kl. 15-18, följt av after work i museets café.
Christine Wamsler - professor i hållbarhetsstudier vid Lunds universitet, Diego Galafassi - konstnär och hållbarhetsforskare vid Lunds universitet, Helena Granström - författare, poet och civilisationskritiker samtalar med Ludwig Bengtsson Sonesson, projektledare och kommunikatör vid Lunds universitets Hållbarhetsforum, om hur vi kan röra oss mot ett mer hållbart sätt att tänka och leva.
Samtalet hålls på engelska.
Mer information om seminariet på Moderna Museets hemsida.

Följ Forskarskolan Agenda 2030 på Twitter och Facebook för uppdateringar om kommande seminarier och arrangemang.

Mer om Forskarskolan Agenda 2030 vid Lunds universitet.

Tid:
2019-09-28 18:00 till 2020-03-08 20:00