KAW resebidrag – kontaktresor utanför Europa för yngre forskare

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse
Resebidragen från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse syftar till att stärka Lunds universitets samarbete med universitet utanför Europa.

Vad kan resebidraget användas till?

Resebidragen ska användas för kontaktresor till existerande och nya samarbetspartners utanför Europa. Syftet med resorna ska vara att diskutera, utveckla och planera för utbildnings- och forskningssamarbete av strategisk betydelse för Lunds universitets internationalisering.

Vem kan söka medel?

Anställda vid Lunds universitet – främst yngre disputerade forskare. Ansökan görs individuellt. I urvalet ges prioritet till sökande som tidigare inte har fått Wallenberg resestipendium. Vi syftar till en jämn fördelning av bidragen mellan områdena.

När kan jag söka resebidraget?

Den nya utlysningen beräknas komma i november eller december, med sista ansökningsdag 31 januari året därpå. Beslut om tilldelade medel lämnas cirka fyra veckor efter detta datum.

Utlysning

Utlysningen publiceras här när den öppnar.

Ansökan

Ansökan görs på särskilt ansökningsblankett som kommer att kunna laddas ner från denna webbsida.

Sista ansökningsdag kommer att vara den 31 januari. Beslut om tilldelade medel lämnas cirka fyra veckor efter detta datum.

Förutom syfte, mål och förväntat resultat ska ansökan ange hur resan bidrar till internationaliseringen vid Lunds universitet i enlighet med den strategiska planen.

Var skickar jag min ansökan?

Ansökan mejlas till Externa relationer (carina [dot] holmberg_pousette [at] er [dot] lu [dot] se). Märk ansökan med "Resebidrag Wallenberg".

När betalas resebidraget ut?

Beviljat belopp bokförs på respektive kostnadsställe efter inkommen reserappport och rekvisition.

Reserapport och rekvisition mejlas till carina [dot] holmberg_pousette [at] er [dot] lu [dot] se

Tidigare beslut

Beslut 2019 (PDF - 65 kB, nytt fönster)

Beslut 2018 (PDF - 65 kB, nytt fönster)