Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Steg 4: Handläggning av student som har anlänt

Steg 4 omfattar handläggning av student som har anlänt till Lunds universitet till och med utskick av betyg efter avslutad studieperiod.

Arrival Day och Orientation Weeks

Arrival Day är den dag då samtliga internationella studenter uppmanas att anlända eftersom de då de erbjuds extra service i form av guidning från Kastrup, Centralstationen, via Arrival Day-lokalen och vidare till studentbostaden. Arrival Day arrangeras av sektionen Externa relationer, i AF-borgen på hösten och på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC) i januari. Datum varierar men brukar infalla tio dagar före kursstart i augusti/ januari. Exakt datum meddelas av sektionen Externa relationer. Vid Arrival Day får studenterna ett välkomstpaket som bland annat innehåller Student Guide, schema för Orientation Weeks och Lunds universitets karta.

Läs mer om vad som händer under Arrival Day

Se datum för Arrival Day

Se Student Guide som besvarar de flesta av studenternas frågor

Pre-Registration Day - genomgång av studieplan

I programmet för Orientation Programme ingår Pre-Registration Day då studenten träffar sin handläggare för att gå igenom studieplan och se vilka kurser studenten är antagen till eller står på väntelista för samt får fakultets- och institutionsspecifik information. Handläggaren är den person som har skrivit under studentens antagningsbesked/ Letter of Acceptance.

SA06 - Lägg in undantag om behörighet i Ladok

Utbytesstudenter är generellt aldrig formellt behöriga till kurser vid Lunds universitet, istället görs en bedömning av kursansvarig om studenten har den kunskap som krävs för att klara kursen. Om så är fallet är du som handläggare ansvarig att se till att Dispens för behörighet läggs in i Ladokfunktionen SA06 Etablering och antagning av utbytesstudent.

För följande kurser som är skräddarsydda för utbytesstudenter behöver du inte lägga in Dispens för behörighet:

  • SUSA - Introductory Language Swedish Course
  • SVE - Continued Swedish Language Course
  • SAS - Special Area Studies

Läs mer om SUSA- och SVE-kurser

Läs mer om SAS-kurser

Formell antagning till kurs i Ladok görs av institutionen där kursen ges, i samband med kursstart.
Kontakta Ladok-avdelningen om du har frågor.

Betyg - Transcript of Records

Handläggaren är ansvarig för att studenten efter avslutad studieperiod får ett betyg, Transcript of Records. Betyget skrivs ut från Ladok, funktion UT20. Följande aktiva val behöver göras vid utskrift:

  • ska skrivas ut på engelska
  • med universitetets logga (engelska versionen)
  • omfatta samtliga avslutade kurser
  • "noter över betygsskalor" dvs beskrivning av betygskala

Betyget ska undertecknas av handläggare och vara stämplat. Det finns olika rutiner vid olika fakulteter om betyget skickas direkt till studenten eller till handläggare vid partneruniversitetet.

Sidansvarig:

KONTAKT

LINK Mobility Support
+46 46 222 70 76
eller +46 46 222 31 37

linkmobilitysupport [at] er [dot] lu [dot] se

Logga in i LINK

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen