Steg 1: Förberedelser inför ansökningsperiod

Steg 1 i handläggningen av inkommande utbytesstudenter omfattar genomgång och uppdatering av avtal samt uppdatering och utskick av infosheets till partneruniversitet.

Genomgång och uppdatering av avtal

All utbytesmobilitet för inresande studenter förutsätter att det finns ett giltigt utbytesavtal. Den som har tecknat och/eller administrerar avtalet är ansvarig för att kontrollera giltighet, behov av förnyelse och uppdatera detta i SoleMove.

För frågor om avtal – se Skriva avtal och projektansökningar

Uppdatera och skicka ut information sheet till partneruniversitet

Information sheet är det informationsblad som i första hand vänder sig till parternuniversitet och i korthet beskriver Lunds universitet, hur man ansöker, deadlines, restriktioner mm. Det finns ett information sheet för universitetsgemensamma partneruniversitet utformat av Externa relationer. Fakulteter och institutioner har ofta egna versioner. Information sheet skickas ut inför varje terminsstart så att den uppdaterade informationen finns tillgänglig inför partneruniversitetets utlysning av utbytesstudier.

Information sheet bör innehålla följande information:

• Generell information om Lunds universitet/en specifik fakultet
  • Akademisk kalender (länk)
  • Ansökningsdeadlines
  • Datum för Arrival Day och Orientation Weeks
  • Information om bostäder och länk till bostadsansökan
  • Tillgängliga kurser och restriktioner
  • Förkunskapskrav
  • Generella språkkrav
  • Betygs- och poängsystem
  • Uppehållstillstånd
  • Försäkring