Steg 4: Handläggning av student som har anlänt

Steg 4 omfattar handläggning av student som har anlänt till Lunds universitet till och med utskick av betyg efter avslutad studieperiod.

Arrival Day och Orientation Weeks

Arrival Day är den dag då samtliga internationella studenter uppmanas att anlända eftersom de då de erbjuds extra service i form av guidning från Kastrup, Centralstationen, via Arrival Day-lokalen och vidare till studentbostaden. Arrival Day arrangeras av sektionen Externa relationer. Datum varierar men brukar infalla tio dagar före kursstart i augusti/ januari. Exakt datum meddelas av sektionen Externa relationer. Vid Arrival Day får studenterna ett välkomstpaket som bland annat innehåller Student Guide, schema för Orientation Weeks och Lunds universitets karta.

Läs mer om vad som händer under Arrival Day

Se datum för Arrival Day

Se Student Guide som besvarar de flesta av studenternas frågor

Pre-Registration Day - genomgång av studieplan

I programmet för Orientation Programme ingår Pre-Registration Day då studenten träffar sin handläggare för att gå igenom studieplan och se vilka kurser studenten är antagen till eller står på väntelista för samt får fakultets- och institutionsspecifik information. Handläggaren är den person som har skrivit under studentens antagningsbesked/ Letter of Acceptance.

Betyg - Transcript of Records

Handläggaren är ansvarig för att studenten efter avslutad studieperiod får ett betyg, Transcript of Records. Betyget skrivs ut från Ladok. Följande aktiva val behöver göras vid utskrift:

• ska skrivas ut på engelska
  • ta med alla kurser inklusive tillgodoräknanden
  • visa betygsfördelning
  • i fritextfält, skriv ditt namn och arbetstitel

Betyget ska undertecknas av handläggare och vara stämplat. Det finns olika rutiner vid olika fakulteter om betyget skickas direkt till studenten eller till handläggare vid partneruniversitetet.

Sidansvarig:

LINK Mobility Support