Aktuella aktiviteter

På gång inom LU:s Afrikasamarbete

SANORDS:s konferens 11-13 september 2019 i Botswana

LU kommer att delta i SANORD:s årliga konferens 2019 vid University of Botswana den 11-13 september.

Resebidrag för deltagande i SASUF:s tredje forsknings- och innovationsvecka i Uppsala 4-8 maj 2020

SASUF-projektet arrangerar sin tredje och avslutande ”forsknings- och innovationsvecka” i Uppsala 4-8 maj 2020. Ca 250 deltagare från Sverige och lika många från Sydafrika kommer att diskutera bland annat FN:s hållbara utvecklingsmål inom följande 6 områden:

• Climate change, natural resources and sustainability
  • Education for a Sustainable Society
  • Social transformation through change: Development strategies for society
  • Understanding the burden of disease in Sweden and South Africa
  • Urbanisation and cities in the 21st Century
  • Digital technologies, big data and cybersecurity

Resebidrag kommer att ledigkungöras i början av höstterminen 2019.

Vad är SASUF?

SASUF (South Africa Sweden University Forum) är ett samarbetsprojekt mellan universitet, organisationer och myndigheter i Sverige och Sydafrika. LU är partner tillsammans med 13 svenska och 24 sydafrikanska lärosäten. Forskare, företag, forskningsfinansiärer och myndigheter från Sverige och Sydafrika erbjuds möjligheter att träffas för att utveckla nya kontakter och forskningssamarbete.

Här kan du läsa mer om SASUF

Besök SASUF-projektets webbplats

Sidansvarig: