Aktuella aktiviteter

På gång inom LU:s Afrikasamarbete

SANORDS:s konferens 11-13 september 2019 i Botswana

LU kommer att delta i SANORD:s årliga konferens 2019 vid University of Botswana den 11-13 september.

SASUF:s andra forsknings- och innovationsvecka i Sydafrika 6-10 maj 2019

SASUF-projektet arrangerar en andra ”forsknings- och innovationsvecka” i Sydafrika 6-10 maj 2019, och från Lunds universitet har 16 forskare nominerats för deltagande. Ca 250 deltagare från Sverige och lika många från Sydafrika kommer att diskutera bland annat FN:s hållbara utvecklingsmål inom följande 6 områden:

• Climate change, natural resources and sustainability
  • Education for a Sustainable Society
  • Social transformation through change: Development strategies for society
  • Understanding the burden of disease in Sweden and South Africa
  • Urbanisation and cities in the 21st Century
  • Digital technologies, big data and cybersecurity

Vad är SASUF?

SASUF (South Africa Sweden University Forum) är ett samarbetsprojekt mellan universitet, organisationer och myndigheter i Sverige och Sydafrika. LU är partner tillsammans med 12 svenska och 23 sydafrikanska lärosäten. Forskare, företag, forskningsfinansiärer och myndigheter från Sverige och Sydafrika erbjuds möjligheter att träffas för att utveckla nya kontakter och forskningssamarbete. En tredje forsknings- och innovationsvecka kommer att arrangeras i Sverige år 2020.

Här kan du läsa mer om SASUF

Besök SASUF-projektets webbplats

Sidansvarig: