Aktuella aktiviteter

På gång inom LU:s Afrikasamarbete

SASUF 2030

Projektet SASUF 2030 (South Africa Sweden University Forum) har beviljats finansiering från STINT för samarbete med Sydafrika. Det första SASUF 2030 Sustainability Forum för forskare, lärare, studenter samt representanter för universitetsledningar, finansiärer och departement, kommer att arrangeras i september 2022. Projektet kommer också att erbjuda fröfinansiering för samarbete mellan Sverige och Sydafrika.

Samarbete med African Research Universities Alliance (ARUA)

Lunds universitet undersöker möjligheterna att samarbeta med ARUA-nätverket. Om du är intresserad av att samarbeta med ARUA, kontakta par [dot] svensson [at] er [dot] lu [dot] se.

Länk till ARUA-nätverkets webbplats

Kartläggning för samarbete inom ”food systems”

Lunds universitet genomför för tillfället en kartläggning av intresset inom universitetet för samarbete med afrikanska partners inom det breda området ”food systems”.

Pär Svensson
Internationell koordinator