Aktuella aktiviteter

På gång inom LU:s Afrikasamarbete

LU Africa Research Day 2019

Alla doktorander och anställda vid LU bjuds in till den första LU Africa Research Day den 23 oktober från 13.00 till 16.30. Syftet är att främja samarbete med afrikanska partners genom att presentera utmaningar och möjligheter för samarbete och finansiering.

Talare:

• Thomas Rosswall, ordförande för Sidas vetenskapliga råd
  • Dan Wilhelmsson, koordinator för utvecklingsforskning, Svenska forskningsrådet
  • Rickard Eksten, Brysselrepresentant, Senior EU Policy Officer, Lärosäten Syd, Lunds universitet
  • Johanna Mellgren, Forskningsservice, Lunds universitet
  • John Phillips, Forskningsservice, Lunds universitet

Länk till registrering och mer information

SASUF:s tredje forsknings- och innovationsvecka i Uppsala 4-8 maj 2020

OBS! För att delta i SASUF:s forskningsseminarium i Uppsala 7-8 maj 2020 krävs en intresseanmälan eller ansökan om resebidrag senast 15 oktober!

Den 4-8 maj 2020 arrangerar SASUF en tredje och sista forsknings- och innovationsvecka i Sverige och Uppsala.

Som LU-forskare kan man delta i dels satellitaktiviteter måndag/tisdag (4/5 maj) som arrangeras vid svenska lärosäten och dels forskningsseminariet i Uppsala torsdag/fredag (7/8 maj).

1. Satellitaktiviteterna arrangeras av svenska och sydafrikanska kollegor vid svenska lärosäten. Aktiviteterna, som kan vara t ex seminarier, symposier, gästföreläsningar, eller mindre workshops, kommer att visas i SASUF-programmet för veckan och vara öppna för alla SASUF-deltagare och intresserade vid LU. För att arrangera en satellitaktivitet ska forskare vid LU skicka in ett förslag till sasuf [at] uu [dot] se senast 20 september.

2. För att delta i SASUF:s forskningsseminarium i Uppsala, 7-8 maj, ska LU-forskare skicka in en intresseanmälan eller en ansökan om resebidrag. Resebidraget går även att använda för resekostnader i samband med deltagande i satellitaktiviteter 4-5 maj vid svenskt lärosäte, innan deltagande i seminariet i Uppsala.

LU-forskare är välkomna att söka resebidrag om max 8 000 kr. Yngre forskare kommer att prioriteras för resebidraget. Om du är skickar in en ansökan om resebidrag krävs ingen intresseanmälan.

Platserna för att delta är begränsade. För mer information om SASUF, se nedan.

Länk till satellitaktivitet (Word - 65 kB, nytt fönster)
- senast 20 september till sasuf [at] uu [dot] se

Länk till intresseanmälan (Word - 168 kB, nytt fönster)
- senast 15 oktober till par [dot] svensson [at] er [dot] lu [dot] se

Länk till ansökan om resebidrag – TILLGÄNGLIG INOM KORT

Vad är SASUF?

SASUF är ett samarbetsprojekt mellan universitet, organisationer och myndigheter i Sverige och Sydafrika. LU är partner tillsammans med 12 andra svenska och 24 sydafrikanska lärosäten. Forskare, företag, forskningsfinansiärer och myndigheter från Sverige och Sydafrika kommer att erbjudas möjligheter att träffas med syfte att stärka existerande relationer samt etablera nya kontakter för forskningssamarbeten, med särskilt fokus på yngre forskare. Två forsknings- och innovationsveckor har arrangerats i Sydafrika.

Här kan du läsa mer om SASUF

Läs mer på projektets bloggsida

Sidansvarig:

Pär Svensson