Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SASUF

South Africa Sweden University Forum

SASUF (South Africa Sweden University Forum) har beviljats finansiering från STINT för en andra fas om tre år från 2022 till 2024 för samarbete med Sydafrika. I projektet ingår 14 svenska och 22 sydafrikanska partneruniversitet.

Denna nya fas – SASUF 2030 – kommer att arrangera ett årligt "SASUF 2030 Sustainability Forum” för enskilda forskare, lärare, studenter samt representanter för universitetsledningar, finansiärer och departement. Forumet, som består av en konferens och en stor mängd satellitaktiviteter, kommer att arrangeras i Sverige i september 2022. Projektet kommer också att erbjuda fröfinansiering för samarbete mellan Sverige och Sydafrika. Särskilda medel kommer att finnas för att utveckla digitalt samarbete.

För frågor, kontakta par [dot] svensson [at] er [dot] lu [dot] se

SASUF Goes Digital: 2020 Edition

Connecting the Global South and North

Den 23-27 november 2020 arrangerade SASUF sin tredje ”forsknings- och innovationsveckan” digitalt. Under veckan deltog cirka 400 forskare från Sverige och Sydafrika i digitala seminarier och workshops för att diskutera bland annat FN:s hållbara utvecklingsmål inom följande 6 definierade ämnesområden:

  • Climate change, natural resources and sustainability 
  • Education for a Sustainable Society 
  • Social transformation through change: Development strategies for society 
  • Understanding the burden of disease in Sweden and South Africa
  • Urbanisation and cities in the 21st Century 
  • Digital technologies, big data and cybersecurity

Läs mer om SASUF:s tredje forsknings- och innovationsvecka och dina möjligheter på projektets blogg

Kontakt

Pär Svensson
Internationell koordinator
+46 46 222 77 42
par [dot] svensson [at] er [dot] lu [dot] se