Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

ACCESS

ACCESS – ACADEMIC COLLABORATION CHILE SWEDEN

Lunds universitet har tillsammans med Uppsala universitet, Pontificia Universidad Católica de Chile och Universidad de Chile skapat en plattform i syfte att öka samarbeten inom högre utbildning mellan Sverige och Chile.

Vad innebär ACCESS?

Genom plattformen ges möjlighet att identifiera och gemensamt diskutera lösningar på gemensamma utmaningar för bägge länderna. Varje år hålls ett bilateralt forskningsseminarium (vartannat år i Sverige och vartannat år i Chile) där ett brett spektrum av ämnesområden och samhälleliga utmaningar, relevanta för bägge länderna, tas upp i workshoppar. Ambitionen är att skapa ett kreativt samtal och nya kontakter mellan svenska och chilenska forskare. Hittills har forskare från LU:s samtliga fakulteter varit delaktiga i ACCESS vilket genererat nya samarbeten, forskningsprojekt och utbyten. Målgrupp är både forskare som är nyfikna på att initiera nya samarbeten med Chile men även forskare som redan har erfarenhet av tidigare eller pågående samarbeten med Chile. ACCESS består idag av 15 svenska och chilenska lärosäten.

Läs mer om ACCESS på projektets webbplats

Kontakt

Miguel Cornejo Herrera
Internationell koordinator
+46 46 222 93 83
miguel [dot] cornejo_herrera [at] er [dot] lu [dot] se

ACCESS-seminarier 2016-2024

  • 2016 Santiago, Chile
  • 2017 Lund, Sverige
  • 2018 Santiago, Chile
  • Inställt: 2020 Uppsala / Stockholm, Sverige på grund av covid-19
  • 2021 Digitalt (22 juni)
  • 2022 Punta Arenas, Chile
  • 2023 Göteborg, Sverige
  • 2024 Chile