Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

FAPESP

SÃO PAULO RESEARCH FOUNDATION

Vad innebär FAPESP?

Lunds universitets samarbete med FAPESP är en plattform för samarbete inom forskning och högre utbildning mellan den brasilianska delstaten São Paulo och LU.

Lunds universitet har sedan 2015 ingått ett samarbete med FAPESP (São Paulo Research Foundation). Syftet är att stärka samarbeten inom forskning mellan Lunds universitet och forskare i delstaten São Paulo, Brasilien. Stiftelsen FAPESP bildades 1962 och är en av Brasiliens viktigaste forskningsfinansiärer som till stor del finansieras av skatteintäkter från delstaten São Paulo. 

Samarbetet med FAPESP innebär att LU årligen lyser ut frömedel för samarbete. Ansökan måste göras gemensamt med en motpart i delstaten São Paulo. Ansökan skickas in till både FAPESP och LU varefter en gemensam granskning görs. Beviljade projekt tilldelas cirka 100 000 kr, hälften från LU och den andra hälften från FAPESP. Dessa medel är avsedda för resor och möten i syfte att förbereda vidare samarbeten som exempelvis sampublikationer och forskningsprojekt.

Läs mer om FAPESP på webbplatsen

Vem kan söka medel?

Disputerade forskare vid Lunds universitet kan söka medel inom ramen för samarbetet med FAPESP.

Pågående utlysning – AVBRUTEN

På grund av rådande omständigheter rörande utbrottet av covid-19 har FAPESP beslutat att tillsvidare avbryta alla utlysningar. Uppdatering kring detta sker på denna webbsida samt genom ER:s nyhetsbrev.

Vem kan delta i projektet?

Disputerade forskare vid Lunds universitet samt disputerade forskare som är affilierade till lärosäte eller forskningsinstitut i delstaten São Paulo, Brasilien.

Kontakt

Miguel Cornejo Herrera
Internationell koordinator
+46 46 222 93 83
miguel [dot] cornejo_herrera [at] er [dot] lu [dot] se