Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

FAPESP

SÃO PAULO RESEARCH FOUNDATION

Vad innebär FAPESP?

Lunds universitets samarbete med FAPESP är en plattform för samarbete inom forskning och högre utbildning mellan den brasilianska delstaten São Paulo och LU.

Lunds universitet har sedan 2015 ingått ett samarbete med FAPESP (São Paulo Research Foundation). Syftet är att stärka samarbeten inom forskning mellan Lunds universitet och forskare i delstaten São Paulo, Brasilien. Stiftelsen FAPESP bildades 1962 och är en av Brasiliens viktigaste forskningsfinansiärer som till stor del finansieras av skatteintäkter från delstaten São Paulo. 

Samarbetet med FAPESP innebär att LU årligen lyser ut frömedel för samarbete. Ansökan måste göras gemensamt med en motpart i delstaten São Paulo. Ansökan skickas in till både FAPESP och LU varefter en gemensam granskning görs. Beviljade projekt tilldelas ca 100 000 kr, hälften från LU och den andra hälften från FAPESP. Dessa medel är avsedda för resor och möten i syfte att förbereda vidare samarbeten som exempelvis sampublikationer och forskningsprojekt.

Vem kan söka medel?

Disputerade forskare vid Lunds universitet kan söka medel inom ramen för samarbetet med FAPESP.

Var skickar man sin ansökan?

Till Miguel Cornejo Herrera miguel [dot] cornejo_herrera [at] er [dot] lu [dot] se, Externa relationer.

Beslut

Beslut om tilldelning av medel - maj 2019 (PDF - 60 kB, nytt fönster)

Reviderat beslut SPRINT Call 3 2018 (PDF - 60 kB, nytt fönster)

Utlysning

Nästa utlysning öppnar 30 juli 2019 och stänger 28 oktober 2019. En kopia av ansökan som skickas in till FAPESP mejlas till miguel [dot] cornejo_herrera [at] erlu [dot] se senast den 29 oktober (då tidsskillnad gör att deadline i Brasilien infaller den 29 oktober svensk tid). Mer information om denna utlysning kommer meddelas på denna sida i juni.

Hur använder jag beviljade medel?

Instruktioner för utlägg (PDF - 100 kB, nytt fönster)

Slutrapportering

Mall för slutrapportering (Word - 60 kB, nytt fönster)

Vem kan delta i projektet?

Disputerade forskare vid Lunds universitet samt disputerade forskare som är affilierade till lärosäte eller forskningsinstitut i delstaten São Paulo.

Länk till mer information på FAPESP:s webbplats

Sidansvarig:

Kontakt

Miguel Cornejo Herrera
Internationell handläggare
+46 46 222 93 83
miguel [dot] cornejo_herrera [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen