Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetsövergripande partnerskap

Under senare år har universitetsövergripande strategiska partnerskap blivit ett nytt sätt att samarbeta med internationalisering av högre utbildning och forskning och en trend är att utvecklingen går mot mer fördjupade partnerskap. Lunds universitet har idag ett flertal strategiska partnerskap.

University of Nottingham

University of Nottingham (UoN) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet i Nottingham i Storbritannien med campus i Semenyih (Malaysia) och Ningbo (Kina). UoN är organiserat i fem olika fakulteter (Arts, Engineering, Medicine and Health Sciences, Science och Social Sciences) som inkluderar mer än 50 skolor, institutioner och forskningscentra. UoN har cirka 44 000 studenter och 9 000 anställda.

University of Nottingham är medlem i U21-nätverket och rankas bland de 30 främsta i Storbritannien och Europa och räknas som ett av de främsta i världen. UoN är LU:s första strategiska partnerskap och partnerskapsavtalet har förnyats i maj 2017 för ytterligare fem år.

Läs mer på UoN:s webbplats

Universität Hamburg

Med över 42 000 studenter är Universität Hamburg ett av de största universiteten i Tyskland som kombinerar mångsidig undervisning med framstående forskning. Universität Hamburg omfattas av åtta fakulteter: juridik, ekonomi och socialvetenskap, medicin, utbildningsvetenskap, psykologi och motionsvetenskap, humaniora samt matematik, informatik och naturvetenskap. Lunds universitet och Universität Hamburg signerade ett MoU (Memorandum of Understanding) 2016.

Läs mer på Universität Hamburgs webbplats 

Utlysning av fröpengar 2020 – beslut

Utlysningen av stimulansmedel för forsknings- och utbildningssamarbeten med Universität Hamburg stängdes 15 januari 2020. Ansökningarna har utvärderats av en bedömargrupp (fyra bedömare från LU och tre från UHH) och beslut har fattats om finansiering till sex projekt.

Läs mer på Universität Hamburgs webbplats

Eventuella frågor besvaras av petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se

University of Maryland College Park

University of Maryland (UMD) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet. UMD har två campus: College Park beläget i närheten av Washington, D.C., och Baltimore.

UMD College Park har cirka 41 000 studenter som studerar 97 program på grundnivå, 113 masterutbildningar och 84 doktorandprogram; 9 000 anställda och 388 000 alumner. UMD College Park har 12 colleges och schools.

University of Maryland College Park är medlem i U21-nätverket. Enligt Times Higher Education rankas UMD som 75 i USA (US College Rankings 2020) och 90:e i världen (World University Rankings 2021).

Samarbete med UMD

LU och UMD tecknade ett avtal för studentutbyte 2015 och har utbytt 50 studenter under de senaste fem åren.

Hittills har forskare sampublicerat 56 tidskriftsartiklar, skapat Fire Safety Global Consortium (tillsammans med andra U21-medlemmar) och deltagit i personalfortbildningsprogram, som Erasmus+ International Credit Mobility-programmet.

Läs mer om Fire Safety Global Consortium på U21:s webbplats

2016 lyste LU och UMD tillsammans ut fröpengar, vilket resulterade i finansiering av fyra gemensamma projekt.

Läs mer om de fyra projekten på UMD:s webbplats

University of Marylands webb

University of Toronto

University of Toronto (UoT) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet. UoT har tre campus belägna i närheten av centrala Toronto: St. George, Mississauga och Scarborough.

UoT har cirka 93 000 studenter som studerar över 700 program på grundnivå och över 300 kandidatprogram; 22 200 anställda och 607 000 alumner. År 2019 beviljades UoT 1,38 miljarder dollar i forskningsmedel. UoT har 16 colleges och divisioner.

Enligt Times Higher Education rankas UoT som 18:e i världen (World University Rankings 2021).

Samarbete med UoT

LU och UoT undertecknade ett avtal för studentutbyte år 2000 och har utbytt 152 studenter under de senaste fem åren.

Hittills har forskare sampublicerat 277 gemensamma artiklar, deltagit i utbytesprogram för personal, såsom Erasmus+ International Credit Mobility-programmet, och startat projekt finansierade av EU och Riksbankens Jubileumsfond.

University of Toronto webbplats

Kontakt

University of Nottingham

Akademiskt ansvarig
Professor Tomas Brage

Administrativt stöd
Christina Grossmann
Internationell koordinator
christina [dot] grossmann [at] er [dot] lu [dot] se

 

Universität Hamburg

Akademiskt ansvarig
Professor Barbara Törnquist-Plewa

Administrativt stöd
Petra Moser-Nørgaard
Internationell koordinator
petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se
 

University of Maryland College Park

Akademiskt ansvarig
Professor Martin Tunér

Administrativt stöd
Richard Stenelo
Internationell chef
richard [dot] stenelo [at] er [dot] lu [dot] se
 

University of Toronto

Akademiskt ansvarig
Professor Christofer Edling

Administrativt stöd
Richard Stenelo
Internationell chef
richard [dot] stenelo [at] er [dot] lu [dot] se