Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Strategiska partnerskap

Under senare år har universitetsövergripande strategiska partnerskap blivit ett nytt sätt att samarbeta med internationalisering av högre utbildning och forskning och en trend är att utvecklingen går mot mer fördjupade partnerskap. Lunds universitet har idag ett flertal strategiska partnerskap.

University of Nottingham

University of Nottingham (UoN) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet i Nottingham i Storbritannien med campus i Semenyih (Malaysia) och Ningbo (Kina). UoN är organiserat i fem olika fakulteter (Arts, Engineering, Medicine and Health Sciences, Science och Social Sciences) som inkluderar mer än 50 skolor, institutioner och forskningscentra. UoN har cirka 44 000 studenter och 9 000 anställda.

University of Nottingham är medlem i U21-nätverket och rankas bland de 30 främsta i Storbritannien och Europa och räknas som ett av de främsta i världen. UoN är LU:s första strategiska partnerskap och partnerskapsavtalet har förnyats i maj 2017 för ytterliggare fem år.

Läs mer på UoN:s webbplats
 

Särskilda aktiviteter


Språkkurs i engelska för administrativ personal 21-25 maj 2018
Administrativ personal vid Lunds universitet kan nu anmäla sig till en 5 dagar lång språkkurs i engelska. Kursen ges vid Centre for English Language Education vid University of Nottingham den 21-25 maj 2018.

Sista anmälningsdag till engelskkursen är den 30 november 2017. Utvalda personer kommer att informeras senast den 10 december. Urvalet kommer att utföras av Språk och litteraturcentrum (SOL) och syftar till att komponera en grupp med liknande nivå av engelska, olika yrkesbakgrund och jämn fördelning över fakulteterna och centralförvaltningen.

I kursen ingår jobbskuggning med Nottinghams universitets personal och nätverksmöjligheter samt fokuserad engelskundervisning. Deltagandet är gratis.

För att täcka dina utgifter kan anställda ansöka om Erasmus personalfortbildningsmedel 

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2018.

För mer information och intresseanmälan, besök Kompetensportalen

Frågor om kursinnehållet kan skickas till:
Kimberly Chopin (kimberly [dot] chopin [at] englund [dot] lu [dot] se)

Frågor av praktisk natur kan skickas till:
Carina Holmberg Pousette (carina [dot] holmberg_pousette [at] er [dot] lu [dot] se)


Utlysning av fröpengar 2017
Utlysningen av medel inom ramen för det strategiska partnerskapet med University of Nottingham för forskningssamarbete i form av kontaktskapande workshops stängde 30 september 2017. Syftet med utlysningen var att identifiera gemensamma eller komplementära starka forskningsområden och stimulera till samarbeten som på sikt leder till långvariga samarbeten som gagnar båda institutionerna.

Ansökningarna har utvärderats av en bedömargrupp (tre bedömare från LU och tre från UoN) och beslut har fattats om finansiering till sju projekt.

Länk till beslut (PDF - 66 kB, nytt fönster)

Eventuella frågor besvaras av petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se

Universität Hamburg

Med över 42 000 studenter är Universität Hamburg ett av de största universiteten i Tyskland som kombinerar mångsidig undervisning med framstående forskning. Universität Hamburg omfattas av åtta fakulteter: juridik, ekonomi och socialvetenskap, medicin, utbildningsvetenskap, psykologi och motionsvetenskap, humaniora samt matematik, informatik och naturvetenskap. Lunds universitet och Universität Hamburg signerade ett MoU (Memorandum of Understanding) 2016.

Läs mer på Universität Hamburgs webbplats 
 

Särskilda aktiviteter


Medel för kontaktresor/workshops 2017
Inom ramen för det strategiska partnerskapet med Universität Hamburg finns medel att söka för kontaktresor till Hamburg och planering/genomförande av workshops i Lund som leder till långvariga gemensamma samarbeten inom utbildning och forskning.

För ytterligare information, kontakta petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se

Sidansvarig:

Kontakt

University of Nottingham

Akademiskt ansvarig
Docent Sanimir Resic

Administrativt stöd
Petra Moser-Nørgaard
Internationell handläggare
petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se
 

Universität Hamburg

Akademiskt ansvarig
Professor Stacey Ristinmaa Sörensen

Administrativt stöd
Petra Moser-Nørgaard
Internationell handläggare
petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen