Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentmobilitet – vägledning och verktyg

Denna information riktar sig i första hand till dig som arbetar med handläggning av internationell studentmobilitet.

Mottagande mobilitet och service (MMS) syftar till att stödja verksamheten genom universitetsgemensam service för svenska och internationella studenter, systemstöd och systemutveckling och samordning av information om processer och deadlines. MMS arbetar i nära samarbete med fakulteternas internationella kontor.

Processer och service

Handläggning av utbytesstudenter

Handläggningsprocessen av studentmobilitet är en komplex process som sker i flera steg, i flera system och ibland med flera handläggare inblandade. På sidorna nedan hittar du tidplaner, viktiga datum och information om service och stöd. 

System för studentmobilitet

Ladok

I Ladok sker all dokumentation om studenter och deras studier vid Lunds universitet. Processen för handläggning av inkommande resp. utresande studenter sker parallellt med processer i Ladok. Hitta kritiska datum och deadlines för Ladok och mobilitetsprocesser under inkommande- resp. utresandeprocessen.

Logga in i Ladok

SoleMove

SoleMove är ett universitetsgemensamt mobilitetssystem som hanterar internationell mobilitet på alla områden vid Lunds universitet, både student- och personalmobilitet. 

Logga in i SoleMove 

LU Box

I LU Box hittar du dokument som behövs för handläggning av utbytesstudenter. Externa relationer ansvarar för innehållet i dokumenten och kan ge dig behörighet till de olika mapparna. Kontakta LU Box Support, se kontaktuppgifter i kolumnen till höger.

Logga in i LU Box

Reseberättelseportalen utlandsstudier.lu.se

Syftet med reseberättelse portalen är både att inspirera och att sprida kunskap om partneruniversitet. Fakulteten ansvarar för att uppmana studenten att skriva sin reseberättelse. Fakulteten är också ansvarig för att granska reseberättelserna innan publicering. Hjälp gärna till att marknadsföra portalen via fakultetens webbplats och infomöten. Externa relationer ansvarar drift och utveckling av systemet. 

Gå till www.utlandsstudier.lu.se

Instagram: lund_university_abroad

Instagramkontot lund_university _abroad drivs av studenter för studenter. Studenter som är utomlands just nu, på utbytesstudier, praktik eller fältarbete, ”gästgrammar” med bilder och korta berättelser från sin vardag utomlands. Syftet är att inspirera och visa på bredden av möjligheter som erbjuds studenter vid Lunds universitet. Instagramkontot drivs av utbytesambassadörer som är timanställda och handleds av Externa relationer.

Gå till Instagram lund_university_abroad

Prenumerera på Externa relationers nyhetsbrev

Hitta Externa relationers nyhetsbrev

Marie Herner Hällström

Gruppchef Mottagande mobilitet och service

E-post: marie [dot] herner_hallstrom [at] er [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 46 222 03 47

LU Box Support

Kontakta Marie Herner Hällström för att bli inbjuden och få tillgång till delade dokument.

Logga in i LU Box

SoleMove mobility support

E-post: solemove [at] er [dot] lu [dot] se

Martin Charlier +46 46 222 04 11 
Dimardo Dean +46 46 222 40 25

Logga in i SoleMove