Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

SASUF

South Africa Sweden University Forum
Lunds universitet är partner i SASUF (South Africa Sweden University Forum) tillsammans med 12 svenska och 23 sydafrikanska lärosäten. SASUF koordineras av Uppsala universitet och är ett samarbetsprojekt mellan universitet, organisationer och myndigheter i Sverige och Sydafrika. Finansiering kommer från STINT, sydafrikanska National Research Foundation (NRF) och Department of Higher Education and Training (DHET). Svenska lärosäten medfinansierar projektet.

Under åren 2018-2020 erbjuds forskare, företag, forskningsfinansiärer och myndigheter från Sverige och Sydafrika möjligheter till olika former av samarbeten för att stärka existerande relationer mellan de två länderna samt etablera nya former av hållbart samarbete med särskilt fokus på yngre forskare.

SASUF arrangerar sin andra forsknings- och innovationsvecka i Sydafrika 6-10 maj 2019. Under veckan förväntas ca 400 forskare från Sverige och Sydafrika att delta och diskutera bland annat FN:s hållbara utvecklingsmål inom följande 6 definierade ämnesområden:

  • Climate change, natural resources and sustainability 
  • Education for a Sustainable Society 
  • Social transformation through change: Development strategies for society 
  • Understanding the burden of disease in Sweden and South Africa
  • Urbanisation and cities in the 21st Century 
  • Digital technologies, big data and cybersecurity

Projektet har en ambition att sprida aktiviteter och resultat till många lärosäten i Sydafrika. I samband med mötet i maj 2019 kommer därför ett antal kringliggande satellitaktiviteter att arrangeras över hela Sydafrika inom innovation, utbildning och forskning. Deltagande i satellitaktiviteter i maj är därför kopplade till deltagandet konferensen i Stellenbosch 8-10 maj.

En utlysning om fröpengar för samarbete kommer att öppna efter forsknings- och innovationsveckan för forskare som deltagit i forsknings och innovationsveckan.

En tredje forsknings- och innovationsvecka kommer att arrangeras i Sverige år 2020.

Läs mer på SASUF-projektets webbplats

 

Sidansvarig:

Kontakt

Pär Svensson
Internationell handläggare
+46 46 222 77 42
par [dot] svensson [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen