Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Strategiska partnerskap

Under senare år har universitetsövergripande strategiska partnerskap blivit ett nytt sätt att samarbeta med internationalisering av högre utbildning och forskning och en trend är att utvecklingen går mot mer fördjupade partnerskap. Lunds universitet har idag ett flertal strategiska partnerskap.

University of Nottingham

University of Nottingham (UoN) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet i Nottingham i Storbritannien med campus i Semenyih (Malaysia) och Ningbo (Kina). UoN är organiserat i fem olika fakulteter (Arts, Engineering, Medicine and Health Sciences, Science och Social Sciences) som inkluderar mer än 50 skolor, institutioner och forskningscentra. UoN har cirka 44 000 studenter och 9 000 anställda.

University of Nottingham är medlem i U21-nätverket och rankas bland de 30 främsta i Storbritannien och Europa och räknas som ett av de främsta i världen. UoN är LU:s första strategiska partnerskap och partnerskapsavtalet har förnyats i maj 2017 för ytterliggare fem år.

Läs mer på UoN:s webbplats
 

Särskilda aktiviteter


Anmälan till språkkursen i engelska vid Centre for English Language Education vid Nottinghams universitet den 20-24 maj 2019 är stängd.

Utvalda deltagare kommer att informeras i december. 

I kursen ingår jobbskuggning med Nottinghams universitets personal och nätverksmöjligheter samt fokuserad engelskundervisning. Kursavgiften är 2 000 kr.


Utlysning av fröpengar 2017
Utlysningen av medel inom ramen för det strategiska partnerskapet med University of Nottingham för forskningssamarbete i form av kontaktskapande workshops stängde 30 september 2017. Syftet med utlysningen var att identifiera gemensamma eller komplementära starka forskningsområden och stimulera till samarbeten som på sikt leder till långvariga samarbeten som gagnar båda institutionerna.

Ansökningarna har utvärderats av en bedömargrupp (tre bedömare från LU och tre från UoN) och beslut har fattats om finansiering till sju projekt.

Länk till beslut (PDF - 66 kB, nytt fönster)

Länk till projektbeskrivningar (PDF - 234 kB, nytt fönster)

Eventuella frågor besvaras av petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se

Universität Hamburg

Med över 42 000 studenter är Universität Hamburg ett av de största universiteten i Tyskland som kombinerar mångsidig undervisning med framstående forskning. Universität Hamburg omfattas av åtta fakulteter: juridik, ekonomi och socialvetenskap, medicin, utbildningsvetenskap, psykologi och motionsvetenskap, humaniora samt matematik, informatik och naturvetenskap. Lunds universitet och Universität Hamburg signerade ett MoU (Memorandum of Understanding) 2016.

Läs mer på Universität Hamburgs webbplats 
 

Särskilda aktiviteter


Utlysning av fröpengar 2018

Ansökningarna har utvärderats av en bedömargrupp från LU och UHH och beslut har fattats om finansiering av sex projekt.

Länk till beslut (PDF - 100 kB, nytt fönster)

Länk till projektbeskrivningar (PDF - 340 kB, nytt fönster)

Eventuella frågor besvaras av petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se
 

University of Maryland College Park

University of Maryland (UMD) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet. UMD har två campus: College Park beläget i närheten av Washington, D.C., och Baltimore. Lunds universitet har ingått ett strategiskt partnerskap med College Park Campus.

UMD College Park har cirka 39 000 studenter, 9 000 anställda och 352 000 alumner, 92 grundutbildningsprogram, 107 masterutbildningar och 83 doktorandprogram.

College Park har 14 colleges och schools:

University of Maryland College Park är medlem i U21-nätverket. UMD rankas enligt THE 2018 som nr 33 i USA, och som ett av de främsta i världen, nr 69.

University of Marylands webb

Särskilda aktiviteter

  • Avtal om studentutbyte och Memorandum of Understanding upprättades 2014.
  • 2016 utlystes frömedel för samarbete i form av kontaktskapande workshops. Syftet var att identifiera gemensamma eller komplementära starka forskningsområden och att stimulera till samarbeten som på sikt leder till långvariga samarbeten som gagnar båda institutionerna. Fyra projekt fick finansiering.
  • LTH har haft ICM-mobilitet med A James Clark School of Engineering.
  • Våren 2018 tog LU emot sex ICM-stipendiater från UMD.   
Sidansvarig:

Kontakt

University of Nottingham

Akademiskt ansvarig
Professor Tomas Brage

Administrativt stöd
Christina Grossmann
Internationell handläggare
christina [dot] grossmann [at] er [dot] lu [dot] se

 

Universität Hamburg

Akademiskt ansvarig
Professor Barbara Törnquist-Plewa

Administrativt stöd
Petra Moser-Nørgaard
Internationell handläggare
petra [dot] moser-norgaard [at] er [dot] lu [dot] se
 

University of Maryland College Park

Akademiskt ansvarig
Professor Martin Tunér

Administrativt stöd
Pouneh Eftekhari
Internationell handläggare
pouneh [dot] eftekhari [at] er [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen