Internt stöd vid EU-ansökningar

Forskningsservice ger dig stöd under hela processen från ansökan till slutfört projekt. Du får en guidning genom EU:s programstruktur och regelverk och hjälp med att hitta lämpliga utlysningar.

Hos Forskningsservice får du tips och mallar för arbetet med ansökan, både för den administrativa delen och budgetarbetet, samt hjälp med delar av ansökningstexten.

När du registrerar din ansökan i Participant Portal behöver du ange en specifik identifieringskod, PIC, för Lunds universitet. Den grundläggande informationen om universitetet fylls då i automatiskt.

Legal name: Lunds universitet
Short name: ULUND
PIC: 999901318

Kontaktinformation till Forskningsservice på deras bloggsida

Horizon 2020 - interna regler för deltagande

Lunds universitet har interna regler för deltagande i Horizon 2020. Det handlar bland annat om vem som godkänner ditt deltagande och vilket underlag som krävs för detta beslut, vem som signerar kontrakt, och vem som är ansvarig för arbetet i projektet. På Lunds universitet sköts handläggningen av Forskningsservice.

Handläggningsordning för Horizon 2020 (PDF 106 kB, nytt fönster)
Administrative rules for research projects within H2020 (PDF 80kB, new window)

Utlysningar från Europeiska forskningsrådet

Särskilda regler gäller för ansökningar till ERC, Europeiska forskningsrådets utlysningar, eftersom dessa kräver ett stödjebrev signerat av rektor. Kontakta Forskningsservice för information om den interna processen på LU.

Ekonomiskt stöd för ansökan och projektkoordination

Du kan få ekonomiskt stöd från universitetet om du koordinerar ansökningar och projekt. Bidraget utgår i två former – planeringsbidrag och koordinationsbidrag.

karin [dot] langborger [at] fs [dot] lu [dot] se (Kontakta Karin Langborger på Forskningsservice för mer information)

Avtal

I ramprogramsprojekt förekommer flera typer av avtal mellan parterna i projektet. Avtalen granskas av juridiska avdelningen innan de signeras av kanslichef/förvaltningschef.

Läs mer om avtal och hitta din ansvarig jurist för mer information

Handläggning och ansökan

Anneli Wiklander