Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Mata in åt någon annan

- när ditt LUCRIS-jobb är någon annans
Som forskare har du i regel som ansvar att själv se till att din LUCRIS-profil är ifylld. Olika fakulteter jobbar dock olika med detta och det finns en rad möjligheter i systemet att låta någon annan ansvara för inmatning.

I dagsläget finns det en mininivå för registrering i LUCRIS. Miniminivån är överenskommen av fakulteterna, vissa fakulteter har dessutom skärp nivån för registrering av information. Se lokala riktlinjer under rubriken "Lokala riktlinjer".

I stort åligger det dig som forskare att lägga in information i LUCRIS, men det kan ske genom andra.

Vem kan lägga till och ändra min information?

Redaktör/ administratör

Din lokala granskare av forskningsoutput, som ofta sitter på ditt lokala bibliotek, kommer ha tillgång till dina outputs och kan ändra/göra dem publika i Forskningsportalen. Publikationer kan också bli automatiskt tillagda genom olika importer som görs varje månad från exempelvis PubMed och Web of Science. Det kan också finnas andra personer på din institution/fakultet, t.ex. webbredaktörer, som har tillgång att ändra till exempelvis din personliga profil på grund av lokala riktlinjer.

Trusted user/ Betrodd användare

Du kan överföra rättigheten att lägga till och ändra din information till någon annan med ett LUCAT-id. Du gör det genom att lägga denna person som "Trusted user" under dina personliga inställningar. Kom ihåg att alltid fråga personen som du lägger som din betrodda användare.

LU interna medförfattare och projektdeltagare

(Interna) medförfattare/deltagare av publikationer och projekt kan också redigera och lägga till information.

Om det blir fel?

Du kommer få ett mejl om någon lägger in information i ditt namn, med möjligheten att granska och lägga till information. Du kan också via en länk i mejlet avsäga dig medverkan i en publikation eller dylikt - det vill säga meddela systemet att du inte ska vara tillagd på informationen (exempelvis om du har en namne på LU). E-post går endast ut till LU-anställda. Du kan redigera dina e-post inställningar inne i LUCRIS.

Sidansvarig: