Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Återanvända information på webb

mata in på ett ställe men visa upp på fler
En av poängerna med LUCRIS är att vi ska återanvända information som registrerats inom LU. Arbetet med att återanvända information på webben är pågående.

Det finns en rad olika sätt för dig som webbredaktör/kommunikatör på Lunds universitet att använda informationen från LUCRIS, här följer några:

Direkt länk till forskarnas personliga profil i portalen på institutionens webbsida

Genom att lägga en direktlänk från institutionens webbsida till den personlig profilsida i portalen ger möjlighet för besökare på sidan att kunna se all information som lagts in i LUCRIS, så som beskrivning av forskning, publikationer, projekt, aktiviteter etc. Länken till portalens profilsida kan också användas i hänvisningar i projektansökningar, rapporter etc. För de institutioner som använder Drupal som webbpubliceringsverkyg är länken till portalen integrerad i personliga sidmallen.

Möjlighet för återpublicering på lokala webbsidor

LUCRIS har ett gränssnitt (API) som möjliggör att man kan återanvända all publik information kring personer, publikationer, projekt och aktiviteter i andra sammanhang, t ex för återpublicering på lokala hemsidor. Användning av APIet kräver autentisering. För att få mer information om detta samt tillgång till ett sådant konto, maila LUCRIS-supporten på: servicedesk [at] lu [dot] se.

Tillgång till experter och forskares beskrivningar

Det finns olika sätt och sidor för våra kommunikatörer och externa intressenter som media, skolor eller myndigheter att hitta och följa våra forskare och experter samt dess forskningsresultat. LUCRIS samlar alla denna information på ett enda ställe för att underlätta sökbarheten och navigeringen mellan olika informationstyper. LUCRIS har ett internt gränssnitt (som man behöver en LUCAT-id för att komma åt) medans Forskningsportalen erbjuder ett extern, öppet tillgängligt gränssnitt.

Sök forskare och experter i Forskningsportalen

Sidansvarig:

Kontakt

LUCRIS-supporten

epost: servicedesk [at] lu [dot] se

telefon: 046-222 90 00 (måndag-fredag 8:00-17:00)

webbformulär: support.lu.se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen