Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Priser och utmärkelser

modul för priser och utmärkelser

Syftet med modulen "Priser och utmärkelser" är att kunna visa information om priser och andra professionella utmärkelser som tilldelats forskare vid Lunds universitet.

Varför ska jag lägga till priser i LUCRIS?

Det är frivilligt för alla LU-forskare att registrera priser och utmärkelser man vill synliggöra i personprofilen på forskningsportalen, det blir också möjligt att återanvända informationen i CV-modulen. Det går även att skapa relationer mellan utmärkelser och annan information i LUCRIS, som projekt, aktiviteter och publikationer.

Externa personer som läggs till på en utmärkelse måste ge sitt samtycke till detta. Alla personer som läggs till, både interna och externa, får rollen "Recipient" (mottagare av utmärkelse).

Det går att skapa relationer mellan priser och information i andra moduler för att sätta den tilldelade utmärkelsen i ett sammanhang.

Det finns inget granskningsförfarande för priser. Registrerade priser blir genast synliga i portalen om synligheten sätts till publik.

Hur lägger jag till priser i LUCRIS?

Enklaste sättet att lägga till är att logga in i LUCRIS, klicka på '+' (plustecknet) i modulen Priser och utmärkelser och välja den typ av pris som stämmer in på din utmärkelse.

Typer av priser och utmärkelser som kan läggas in

Använd den undertyp som är mest passande för den aktuella utmärkelsen:

  • "Prize (including medals and awards)": Pris, medalj och utmärkelse
  • "National/international honour": Hedersutmärkelse (nationella/internationella), inkluderar även hedersdoktor
  • "Election to learned society": Utsedd till ledamot i lärda samfund/sällskap, t.ex. Kungliga vetenskapsakademin, Kungliga fysiografiska sällskapet etc.
  • "Appointment": Utnämning
  • "Other distinction": Annan utmärkelse

Enheter som önskar editera sina forskares priser kan utse en användare som tilldelas rollen "Editor of Prizes".

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se