Priser och utmärkelser

modul om priser och utmärkelser

Syftet med modulen är att kunna visa information om priser och andra professionella utmärkelser som tilldelats forskare vid Lunds universitet.

Varför ska jag lägga till priser i LUCRIS?

Det är frivilligt för alla LU-forskare att registrera priser och utmärkelser man vill synliggöra i personprofilen på forskningsportalen, det blir också möjligt att återanvända informationen i CV-modulen. Det går även att skapa relationer mellan utmärkelser och annan information i LUCRIS, som projekt, aktiviteter och publikationer. Externa personer som läggs till på en utmärkelse måste ge sitt samtycke till detta.

Det går att skapa relationer mellan priser och information i andra moduler för att sätta den tilldelade utmärkelsen i ett sammanhang.

Hur lägger jag till priser i LUCRIS?

Enklaste sättet att lägga till är att logga in i LUCRIS, klicka på ´+´ i modulen Priser och utmärkelser och välja den typ av pris som stämmer in på din utmärkelse.

Typer av priser och utmärkelser som kan läggas in

Använd den undertyp som är mest passande för den aktuella utmärkelsen

  • Prize (including medals and awards): Pris, medalj och utmärkelse
  • National/international honour: Hedersutmärkelse (nationella/internationella), inkluderar även hedersdoktor
  • Election to learned society: Utsedd till ledamot i lärda samfund/sällskap, t.ex. Kungliga vetenskapsakademin, Kungliga fysiografiska sällskapet etc.
  • Appointment: Utnämning
  • Other distinction: Annan utmärkelse

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se