Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ta ut rapporter och CV:n

konsten att mata ut information ur LUCRIS

LUCRIS erbjuder ett avancerad sök- och filtreringsmöjligheter av publikationer, projekt, forskare och aktiviteter på t ex person, grupp, projekt eller organisationsnivå.

Det finns en rad sätt att återanvända den informationen som registrerats i LUCRIS: för den enskilda forskaren via CV:n av olika slag, för prefekten eller forskningsledaren genom sammanställningar av olika former av information. Men även för att belysa hur LU:s samverkan ser ut speglat i den mångfald av forskningsrelaterade uppgifter registrerade i LUCRIS.

Vad kan jag få ut ur LUCRIS?

CV - Curricula Vitae på ett kick

För dig som enskild forskare finns möjligheten att skapa ett eller flera CV:n, anpassade vad det gäller information och innehåll efter målgrupp. I CV-funktionen kan du också ta fram publikationslistor i en rad olika format. Som du sedan kan ladda ner i word eller pdf. Det går också att lägga ett publikt CV i forskningsportalen.

Återrapportering för forskningsprojekt

För ett forskningsprojekt bygger återrapporteringen mycket på att man aktivt uppdaterar projektets information samt att man använder funktionen i LUCRIS som kallas 'relationer'. Genom att vid varje registering av information i LUCRIS se till att det finns en relation till forskarprojektet.

Projektet får en egen sida i forskningsportalen och till den kopplas varje post som fått en relation till projektet.

Återrapportering för forskningsgrupp eller enhet

För en forskargrupp eller enhet krävs att denna är inlagd i LUCAT och därmed är en del av LU:s organisatoriska träd. För att skapa en lista på exempelvis forskningsoutput publicerade av forskningsgruppen gör man en sökning inne i LUCRIS.

Rapporter för prefekter, forskningsledare etc.

I LUCRIS kan du ta ut standardiserade forskningsrapporter och olika slags statistik på institutions-, grupp- eller projektnivå för exempelvis finansiärer eller andra målgrupper.

 

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se