Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rese- och forskningsbidrag

Här hittar du information om de bidrag som du som arbetar med forskning eller undervisning kan söka ur stiftelser som är anknutna till Lunds universitet.

Så här ansöker du

Du ansöker direkt i ansökningssystemet för stipendier och bidrag om inget annat anges. Bilagor bifogas digitalt.

Om du inte tidigare använt dig av ansökningssystemet för stipendier och bidrag måste du registrera dig som ny användare.

Läs ledigkungörelsen noga innan du ansöker för att vara säker på att du är behörig att söka. I ledigkungörelsen hittar du också vilken information som du ska bifoga din ansökan för att den ska vara komplett. Observera att du inte kan skapa en ansökan innan ansökningsperioden startar.

Logga in eller skapa en inloggning i ansökningssystemet (ny flik)

Rese- och forskningsbidrag

Du kan söka fakulteternas rese- och forskningsbidrag vid två tillfällen varje år, i februari och i september. De flesta av bidragen vänder sig till forskare, doktorander och lärare men några få kan även sökas av grundutbildningsstuderande. Du ansöker via ansökningssystemet.

Läs mer om fakulteternas rese- och forskningsbidrag

Övriga bidrag och stipendier

Övriga stiftelser har separata ansökningsperioder spridda över året med koncentration i början av varje termin. Du ansöker via ansökningssystemet.

Läs mer om övriga stiftelser

Externa utlysningar

Här kan du läsa om ett begränsat urval externa utlysningar av stipendier och bidrag med tydlig koppling till Lunds universitet. Du ansöker hos respektive stiftelse.

Läs mer om externa utlysningar

Förteckning över stipendier och bidrag

I förteckningen över stipendier och bidrag finns en kort beskrivning av bidrag som du kan söka ur stiftelser anknutna till Lunds universitet. De stiftelser, vars avkastning betalas ut direkt till en institution eller liknande, finns inte med i denna förteckning.

Förteckning över stipendier och bidrag (PDF 419kB, ny flik) 

Kontakt

Kontakta någon av våra handläggare på stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Du kan också kontakta oss direkt. 
Emma Haverlind
+46 46 222 71 44
Emma [dot] Haverlind [at] eken [dot] lu [dot] se

Olof Jernryd
+46 46 222 71 48
Olof [dot] Jernryd [at] eken [dot] lu [dot] se

Krister Åstrand
+46 46 222 71 45
Krister [dot] Astrand [at] eken [dot] lu [dot] se

Postadress
Lunds universitet
Stiftelseförvaltning
Box 117
221 00 Lund

Besöksadress
Sandgatan 5

Internpost
Hämtställe 31