Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ta ut rapporter och CV:n

konsten att mata ut information ur LUCRIS

LUCRIS erbjuder ett avancerad sök- och filtreringsmöjligheter av publikationer, projekt, forskare och aktiviteter på person, grupp, projekt eller organisationsnivå.

Det finns en rad sätt att återanvända den informationen som registrerats i LUCRIS: för den enskilda forskaren via CV:n av olika slag, för prefekten eller forskningsledaren genom sammanställningar av olika former av information. Men även för att belysa hur LU:s samverkan ser ut speglat i den mångfald av forskningsrelaterade uppgifter registrerade i LUCRIS.

Vad kan jag få ut ur LUCRIS?

CV (Curricula Vitae) på ett kick

För dig som enskild forskare finns möjligheten att skapa ett eller flera CV:n, anpassade vad det gäller information och innehåll efter målgrupp. I CV-funktionen kan du också ta fram publikationslistor i en rad olika format. Som du sedan kan ladda ner i word eller pdf. Det går också att lägga ett publikt CV i forskningsportalen.

Återrapportering för forskningsprojekt

För ett forskningsprojekt bygger återrapporteringen mycket på att man aktivt uppdaterar projektets information samt att man använder funktionen i LUCRIS som kallas 'relationer'. Genom att vid varje registering av information i LUCRIS se till att det finns en relation till forskarprojektet.

Projektet får en egen sida i forskningsportalen och till den kopplas varje post som fått en relation till projektet.

Återrapportering för forskningsgrupp eller enhet

För en forskargrupp eller enhet krävs att denna är inlagd i LUCAT och därmed är en del av LU:s organisatoriska träd. För att skapa en lista på exempelvis forskningsoutput publicerade av forskningsgruppen gör man en sökning inne i LUCRIS.

Rapporter för prefekter, forskningsledare etc.

I LUCRIS kan du ta ut standardiserade forskningsrapporter och olika slags statistik på institutions-, grupp- eller projektnivå för exempelvis finansiärer eller andra målgrupper.

 

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se