Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapa CV

använd den information du matat in för att skapa snygga CV:n (Curriculum Vitae) på ett ögonblick

Syftet med modulen är att snabbt och enkelt kunna återanvända den data som finns registrerad i systemet för att generera personliga, aktuella och anpassade CV:n.

CV-modulen syftar till att underlätta för dig som lagt in information i LUCRIS att snabbt och enkelt skapa anpassade uttag och CV:n över din forskning. Du kan välja mellan att ta med all information eller bara utvalda delar.

Skapa ett CV i LUCRIS

 1. Logga in i LUCRIS
 2. Klicka på "Lägg till Curriculum vitae"
Illustration över vad knappen för att skapa ett CV är i LUCRIS
Illustration över vad knappen för att skapa ett CV är i LUCRIS
 1. Klicka på plustecknet "+" som dyker upp när du för muspekaren över modulen Curricula Vitae till vänster inne i LUCRIS
 2. Välj något av CV-formaten:
  Läs mer om vilka olika CV format som finns nedan.
 3. Klicka i de fält du vill ha med.
 4. Du kan editera innehållet i ett CV och sedan spara det i en rad olika format, exempelvis Word eller PDF. Editering av layout görs enklast efter att du sparat det i exempelvis Word.

En instruktionsfilm om hur man skapar CV:n i LUCRIS:

Olika typer av CV

Än så länge finns ingen nationell CV standard i Sverige. För närvarande finns nedan olika CV-format i LUCRIS.

Detta CV ligger bara i din LUCRIS profil och är inte synligt på Forskningsportalen. Du kan göra flera olika privata CV:n och anpassa dem till olika målgrupper, exempelvis ha ett för varje finansiär du brukar söka till och där skräddarsy innehållet för just den målgruppen.

Läggs i en egen flik kallad "CV" på din profil på Forskningsportalen. Detta CV blir nedladdningsbart för externa besökare. Du kan bara göra ett publikt CV.

 • NIH Biosketch CV

 • Canadian Common CV

 • EuroPass CV

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se