Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hantering av forskningsdata – hjälp och kontakt

Kontakta ditt bibliotek

Biblioteken vägleder dig som forskare i frågor kring hantering av forskningsdata. De arrangerar även seminarier och utbildningar på temat forskningsdata.

Kontakta din fakultets bibliotek för att se vilket stöd de kan ge:

Bibliotekens lokala webbsidor om forskningsdata

Flera av biblioteken har även egna lokala webbsidor om forskningsdata:

Kontakta supporten för forskningsdatahantering

Om du inte vet vem du bör kontakta för att få hjälp med din fråga om forskningsdata så kan du nå oss via LU Servicedesk. Supporten skickar din fråga vidare till universitetets forskarstödsfunktioner.

servicedesk [at] lu [dot] se (Kontakta servicedesk via e-post)

Kontakta servicedesk via webbformulär

Kontakta en forskare specialiserad på forskningsdata

Vill du diskutera forskningsdata med en annan forskare med särskild erfarenhet av hantering av forskningsdata? Inom konsortiet Svensk Nationell Datatjänst (SND) finns ett antal domänspecialister, forskare med nationella uppdrag att ge råd kring forskningsdata inom sina respektive ämnen. Du hittar mer information och kontaktuppgifter på SND's webbplats.

Kontakta en domänspecialist via SND's webbplats