Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Finansiering av forskarutbildning

Vid Lunds universitet gäller att den som antas till forskarutbildning också anställs som doktorand. Det finns också möjlighet att finansiera sina forskarstudier på annat sätt, men det är viktigt att denna finansiering kan säkras under hela utbildningstiden.

Det är viktigt att känna till att de olika typerna av studiefinansiering ger dig olika grad av socialt skyddsnät. Lunds universitet inrättar inte stipendier för forskarutbildning. Däremot kan utbildningen finansieras med stipendium som är inrättat av en extern aktör, till exempel en kommun eller ett forskningsinstitut.